На майданчиках Cimpress встановлюватимуться струменеві ЦДМ Canon VarioPrint iX з листової подачею. Засновник і генеральний директор Cimpress Роберт Кін прокоментував угоду: «Cimpress невпинно фокусуються на інноваціях, підвищенні якості та ефективності, які дають змогу нам добре обслуговувати наших клієнтів. Ключовим напрямком інвестицій для нас є технологія друку, і ми вважаємо, що струменева технологія відіграє важливу роль, сприяючи досягненню наших цілей в галузі сталого розвитку».

Угоду з Canon укладено після аналогічної угоди з HP у травні 2021 року, коли поліграфічний холдинг оголосив про плани із придбання партії ЦДМ Indigo нового покоління. Cimpress, найбільший замовник HP Indigo в світі, має намір встановити впродовж наступних двох років так званий «парк нових цифрових друкарських машин», насамперед, HP Indigo 100K формату B2.

Компанія сподівається, що ця технологія збільшить її дохід і підвищить ефективність глобальних виробничих операцій. «Під час пандемії дедалі більше клієнтів переміщували замовлення друкованої продукції в онлайн, де Cimpress є явним лідером, — каже Кін. — Ми вважаємо, що більшість цих клієнтів залишаться онлайн і після пандемії, і ми продовжимо інвестувати, щоб краще обслуговувати їх».

На виставці drupa 2016 компанія Cimpress оголошувала про замовлення 12 машин HP Indigo 12000 B2, що тоді було найбільшим замовленням на ЦДМ. На тій же виставці Cimpress замовила й 20 ЦДМ Landa Digital, але відтоді про реалізацію цього проекту не чутно, і в підсумку, як ми можемо бачити, гігант онлайн-друку розмістив замовлення на HP Indigo.

Бізнеси Cimpress включають онлайн-друкарні Vistaprint, Pixartprinting, Drukwerkdeal, Druck.at і WirMachenDruck. Компанії будуть використовувати технологію HP для друку персоналізованої друкованої продукції (святкові листівки, фотографії, подарунки, календарі та маркетингові матеріали). Більше половини нових пристроїв HP Indigo 100K буде встановлено в цьому році.