У Віслох-Вальдорфі 85 осіб прийшли в оновлений освітній центр. Сьогодні пропонується навчання за 11-ма спеціальностями, поряд з численними курсами з експлуатації техніки, ведення бізнесу, а також міждисциплінарними. У фокусі – кар’єра на виробництві та відповідні професії: інженер-механік, -механотронік, -електронщік, логіст. Оскільки підвищується роль IT-технологій, розширюється і пропозиція: кількість місць навчання для IT-фахівців збільшилася з 4-х до 5-ти.

Також в IT-дисциплінах дедалі більше присутній штучний інтелект, оскільки він, наприклад, забезпечує автономний режим роботи друкарських машин і використовується в автоматизації консультацій для користувачів. Абітурієнти беруть участь у проєктах, орієнтованих на перспективу (електромобільний транспорт, друкована електроніка, розробки ПЗ).

Незважаючи на значне скорочення чисельності персоналу, компанія Heidelberg цього року збільшила кількість навчальних місць приблизно на 20%. Через демографічні зміни, а також зростання цифрової трансформації в усіх напрямках діяльності компанії, вимоги до кваліфікації співробітників постійно змінюються. Тому в найближчі роки компанія відкриє ще більше місць для навчання та проходження практики.

Проф. Руперт Фелдер, керівник по роботі з персоналом Heidelberg зазначив: «Цифровізація набирає хід, тому нам потрібні молоді таланти, щоб допомагати вирішувати завдання, які чекають попереду. Це стосується як нашого основного бізнесу, де в центрі — друкований аркуш, так і бізнесу на нових, зростаючих ринках, таких як друкована електроніка або електромобілі. Heidelberg гарантує високий рівень підготовки з багатьох дисциплін, що, як правило, дає змогу претендувати на постійну та цікаву роботу».

На чотирьох підприємствах Heidelberg навчаються близько 300 осіб, майже 230 з них — у Віслох-Вальдорфі, на найбільшому виробничому майданчику компанії. Крім того, у рамках партнерства Heidelberg приймає стажерів з інших компаній. У Віслох-Вальдорфі їх наразі приблизно 15. Таким чином, невеликим компаніям необов’язково організовувати власні курси професійного навчання або розширювати наявні — можна заощадити, використовуючи партнерські стосунки з Heidelberg.

Зі свого боку, Heidelberg удосконалює власні освітні можливості, привчає молодих людей працювати в партнерстві з іншими компаніями. Уже сьогодні відкрито прийом заяв на навчання за програмами професійної освіти у навчальному році, який почнеться у вересні 2022. Шкільні бали — не єдиний вирішальний фактор, не меншу роль відіграють комунікаційні навички претендента, особистісні характеристики, ставлення до майбутньої кар’єри.