Відкриває список зірок ScanStar від Stora Enso концептуальний бокс для журналу Vogue Scandinavia — у «повсякденній» і лімітованій версіях, на основі флагманської колекції картону Ensocoat. Яскраве та зручне рішення — альтернатива звичним пластиковим пакетам. Бокс, виготовлений з відновлюваного матеріалу з низьким вуглецевим індексом забезпечує потрібний рівень чистоти продукту. Компенсація викидів вуглецю відбувається за рахунок оголошеної Stora Enso програми CarbonZero, що передбачає інвестиції в «зелені» проекти.

Наступний переможець ScanStar — контейнер EcoFreshBox для ягід та інших свіжих продуктів. Він повністю відповідає принципам стійкості, оскільки від основи до кришки виготовлений з гофрокартону, а отже придатний для вторинної переробки. За розрахунками Stora Enso півмільйона одиниць EcoFreshBox можуть скоротити обсяг пластикових відходів на 4500 кг.

До того ж, «ягідні кошики» ергономічні, надійні та не потребують тривалої підготовки до рециклінгу. Друк на верхньому шарі основи виходить яскравим і привертає увагу.

Завдяки інноваційній конструкції ящика з гофрованого картону Multipack із захистом кутів, доставка продуктів відбувається без пошкоджень – цією корисною розробкою Stora Enso спрощує сегмент транспортного паковання. У тому ж напрямку працює ще одна пропозиція для зручного перевезення холодильників, що заміняє гофрокартоном з відновлюваної сировини одразу кілька традиційних компонентів: полістирол, термозбіжний пластик і дерево. Із завданням зі збирання коробки відвідувачі магазину побутової техніки впораються самостійно, без залучення персоналу та спеціальних засобів.