«Ми подвоюємо наші потужності та зможемо обробляти 200 000 тонн пластикового паковання на рік. Це створює умови для вторинної переробки всього пластикового паковання від шведських домашніх господарств», — говорить генеральний директор SPR Маттіас Філіпссон.

За заявою компанії, завдяки передовим технологіям можна буде утилізувати «практично всі види пластика». Наразі завод SPR може обробляти чотири типи пластика. В майбутньому новий об’єкт дасть змогу сортувати та переробляти дванадцять різних типів. Будь-які дрібні часточки пластика, які залишаються після процесу сортування, розділятимуться для відправлення на хімічну переробку та для перетворення на нові композитні продукти.

Невелика кількість пластику та інших відходів, які не можуть бути перероблені будуть спрямовуватися на утилізацію без викидів в атмосферу. SPR заявляє, що об’єкт під назвою Site Zero буде безвідходним і повністю кліматично нейтральним. Він працює на відновлюваних джерелах енергії. Є також плани з виробництва відновлюваної енергії за рахунок покриття великого плоского даху будівлі сонячними батареями.

Шведська аґенція з охорони довкілля також внесе свій внесок у вигляді фінансування в розмірі трохи більше €17 млн у рамках програми допомоги кліматичним інвестиціям, Klimatklivet.