Eclipse розраховані на 200 тис. відб. при друці стандартними фарбами, 50 тис. відб. — при УФ, і тримають зображення 24 години при офісному освітленні.

Немає потреби у спеціальній хімічній обробці форм, а експоновані ділянки досить міцні й не потребують використання рукавичок, щоб уникнути подряпин або відбитків пальців. Однією з перших, хто запровадив цю технологію, була друкарня Carcassonne з Бельгії, яка використовує стохастичний растр з розміром плями лазера 20 і 10 мікрон для друку на машинах Komori H-UV. Компанія заявляє, що з новими формами Agfa такі характеристики досяжні. Виробник при цьому вказує, що можна застосовувати для виведення линиатуру до 280 lpi.

Форми відповідають екоконцепціі ECO³, заявленій Agfa на виставці drupa 2016 (йдеться про мін. використання витратних матеріалів, води та енергії). У пакеті з формами компанія просуває технологію InkTune (фірмова реалізація алгоритму GCR), яка може знизити витрати фарби на 18-22%, і PressTune для скорочення відходів при друці.

Друкарня Onlineprinters, де експонуються близько тисячі пластин на добу, теж використовує форми Eclipse. А загалом на безпроцесні пластини, які не потребують хімічної обробки, перейшла вже приблизно десята частина друкарень в світі, та дедалі більше поліграфічних підприємств серйозно замислюються про тестування даної технології, повідомляє Agfa.

Через зростаючий попит на нові пластини Agfa планує припинити виробництво форм Azura TE до кінця цього року.