Широке колірне охоплення ProStream дає змогу відтворювати до 93% плашечних кольорів системи Pantone в режимі чотириколірного друку (кінцевий результат залежить від паперу, що використовується). Іншими словами, ProStream може відтворити до 2182 з 2334 кольорів Pantone з колірною відмінністю CIE ΔE2000 <2,0.

Досі такий результат забезпечували лише ЦДМ, з кількістю кольорів більше чотирьох. Профіль eciCMYKv2 (FOGRA59) – це нова версія профілю eciCMYK (FOGRA53). Ці профілі обміну даними в колірному просторі CMYK, призначені для використання в поліграфічному виробництві.

Широке колірне охоплення підтримує всі стандартні колірні простори CMYK, що використовуються в традиційному друці, забезпечуючи узгодженя кольору на всіх етапах виробництва.

Canon ProStream 1800 друкує зі швидкістю до 133 м/хв., що еквівалентно 11 300 B2/год. («4+ 4»). Макс. ширина рулону сягає 558 мм, довжина друку — до 1524 мм. Роздільна здатність — 1200 dpi. Машина має інтегрований модуль праймування з технологією ColorGrip, який дає змогу друкувати фірмовими пігментними чорнилами на офсетних, крейдованих та інших паперах щільністю від 40 до 300 г/м2. Машина призначена, насамперед, для комерційних друкарень, що випускають кольорову багатосторінкову продукцію.

Сертифікат FOGRA59 для ProStream 1800 доповнює колекцію сертифікатів Fogra, отриманих останнім часом іншими струменевими друкарськими машинами Canon. Наприклад, серія листових машин varioPRINT iX отримала сертифікат FOGRA51 як підтвердження відповідності стандарту технологічних процесів цифрового друку Fogra ProcessStandard Digital (PSD) PrintCheck, а рулонна ЦДМ ProStream 1000 отримала такий саме сертифікат в рамках сертифікації всього виробничого процесу британської друкарні Henry Ling, що спеціалізується на друці книг і журналів.