Модуль Sensing Unit усуває потребу в ручному калібруванні, завдяки чому скорочується загальний час виробництва. Він контролює зведення лиця та звороту та відтворення кольору перед і під час друку, автоматично коригуючи налаштування, щоб у всьому накладі результат відповідав встановленим параметрам. Коригування в реальному часі та звірка з друкованими матеріалами доповнюють технологію корекції щільності (Multi D.A.T) на ремені перенесення зображення, яким за умовчанням оснащені ЦДМ серії imagePRESS C10010VP.

Inspection Unit звільняє операторів від ручної перевірки відбитків за певними критеріями, підвищуючи ступінь автоматизації процесів. Модуль перевіряє кожну видрукувану сторінку на наявність спотворень і дефектів, таких як смуги або забруднення.

За командою оператора браковані сторінки можна автоматично передрукувати без зниження продуктивності. Модуль контролю якості здатний відстежувати дефекти до 0,2 мм в діаметрі без уповільнення роботи машини, а рівень чутливості можна налаштувати для конкретного замовлення. На кожній сторінці можна задати до 64 зон для перевірки за певними критеріями, обравши для кожної зони один з дев’яти рівнів чутливості. Нові модулі автоматизації встановлюються як окремо, так і в комбінації на ЦДМ серії C10010VP. Для управління використовуються контролери PRISMAsync або Fiery