Зростаючий попит на екологічно безпечні пакувальні рішення спонукає виробників використовувати для виготовлення паковання перероблені пластмасові смоли. Ймовірно, зростання світового ринку стимулюватимуть і технологічні досягнення, такі як технологія виготовлення паковання в модифікованій атмосфері (MAP) та вакуумне паковання, а також їхнє проникнення в галузі виробництва продуктів харчування, напоїв і засобів особистої гігієни.

Зростаючий рівень поінформованості споживачів змушує виробників переходити на біорозкладні матеріали, що певною мірою стримає зростання галузі.

За даними дослідження, провідним регіональним ринком з часткою виручки 43,8% у 2020 р. став Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Як очікується, в період з 2021 по 2028 рр. він покаже найвищий середньорічний приріст завдяки стійкому зростанню виробничого сектора та секторів електронної торгівлі в декількох країнах, що розвиваються: Індії, Китаї і Таїланді.

Найшвидше впродовж прогнозованого періоду середньорічне зростання доходу — 4,5% — очікується в секторі гнучкого паковання через зростаючий попит на пакети всіх видів для продуктів харчування і напоїв через їхню низьку вартість і високі бар’єрні властивості. Найбільшу частку — понад 38% — в 2020 р. займав сегмент екструзійних технологій. За оцінками Grand View Research, цей сегмент збереже лідируючі позиції впродовж усього прогнозного періоду, оскільки більшість гнучких пакувальних рішень виробляються за допомогою екструзійних технологій.

Продукти харчування та напої стали в 2020 р. найбільшим сегментом з використання пластикового паковання — 51% світового обігу. Збільшенню частки цього сегмента сприяло в основному застосування пластика для одноразового паковання сирих харчових продуктів і готової їжі.