Три місяці тому Agfa оголосила про реструктуризацію офсетного напрямку та виділення його в окрему юридичну особу. У 2019 г. вона зробила те ж саме з ІТ-підрозділом в сфері охорони здоров’я, а потім за рік продала його.

Offset Solutions — найбільший бізнес-підрозділ Agfa, на частку якого припадає 41% загального продажу групи. У 2020 р. продажі Agfa-Gevaert Group склали 1,709 млрд, що на 13,5% менше, ніж в 2019 р. Скоригована EBITDA знизилася на 35,7% до 153 млн. Продажі Offset Solutions впали на 16,5% до 704 млн, а збиток по EBITDA склав 2,6 млн (прибуток в 2019 р. — 27,9 млн).

Група повідомила, що в IV кв. її показники покращилися, а продажі почали зростати з II половини року. Підрозділ випускає друкарські форми, CtP-системи, плівки, матеріали для кольоропроби та ПЗ для управління підприємством. В рамках раніше оголошеної реструктуризації Agfa оголосила про плани з раціоналізації асортименту продукції Offset Solutions і вже закрила два заводи з виробництва пластин.

Agfa не розраховує на повне відновлення попиту на офсетну продукцію після закінчення пандемії коронавирусу, хоча інші напрямки відновляться повністю та навіть виграють у середньостроковій перспективі. У підрозділі цифрового друку та хімії, в яке входить обладнання для широкоформатного струменевого друку, продажі в 2020 р. знизилися на 18,6% до 289 млн, а скоригована EBITDA впала на 44,3% до 18,8 млн. Agfa розраховує поліпшити ситуацію за допомогою нещодавно випущених принтерів Jeti Tauro і InterioJet, а також за рахунок розробки нових моделей для зростаючих секторів, включаючи друк паковання.