Дві тонерні машини, розроблені та створені компанією Ricoh, були розроблені для роботи разом із існуючими офсетними виробничими лініями, з можливістю перемикання переходу з офсетної машини на Versafire за лічені секунди.

«Наші інтегровані рішення є обов’язковими для всіх, хто хоче поєднати офсетний і цифровий друк і ефективно використовувати їх у тандемі, — сказав генеральний директор Heidelberg Людвін Монц. — Це тому, що Heidelberg володіє всебічними знаннями про процеси та застосування обох цих методів друку, що робить нас унікальними в галузі».

З’єднання з існуючим робочим процесом принтерів забезпечується вдосконаленою версією Prinect Digital Frontend (DFE) Heidelberg, яку компанія Heidelberg адаптувала до цифрових потреб офсетних друкарень. Обидві машини мають роздільну здатність 2400x4800 dpi, автоматичну вбудовану реєстрацію, калібрування та контроль кольору, і їх можна заправляти тонером і папером під час роботи.

Versafire LP, яка замінює машину EP, базується на Ricoh Pro C9500 і може працювати з тією самою макс. швидкістю до 4500 відб./год. для A3 або 8100 відб./год. для A4, доводячи її до місячного максимуму (близько 1,3 млн симплексних аркушів A3).

Як і попередниця, Versafire LP працює лише у форматі CMYK і може обробляти аркуші розміром до 1030x330 мм у двосторонньому режимі та банери розміром до 1260 мм у односторонньому режимі, хоча може працювати з важчими матеріалами, ніж EP на 470 г/ м², порівняно з 450 г/м².

Versafire LV, яка замінила Heidelberg Creative Print EV, має ту ж конфігурацію «CMYK+1», що й попередня модель. Вона заснована на Ricoh Pro C7500. П’ятий чорнильний блок можна використовувати для семи різних плашкових кольорів, що забезпечує гнучкий підхід. Швидкість LV трохи нижча, ніж на LP (3180 A3 sph або 5700 A4/год.), що відповідає максимальній виробничій швидкості EV.