Tiger600-1800TS — це струменевий рулонний апарат, за словами Мімакі, «створений для прискорення аналогової трансформації в цифрову у текстильній поліграфічній промисловості». Машина має макс. швидкість друку 550 м²/год., що на 143% швидше, ніж в попередньої моделі, завдяки оновленій високошвидкісній друкувальній голівці та власним технологіям покращення якості зображення Mimaki.

Габарити принтера також зменшено вдвічі порівняно з попередньою моделлю, а система кріплення та змотування паперу розташована позаду пристрою. «Усі ці новітні та інноваційні розробки ідеально позиціонують Tiger600-1800TS для конкуренції з аналоговими текстильними рішеннями та підтримують перехід до виробництва цифрового друку, — сказав Ар’єн Евертсе, генеральний менеджер з продажу Mimaki Europe. — Переваги цифрового друку є значними порівняно з тривалими, складними та нестабільними аналоговими методами виробництва. Цифровий друк пропонує безперебійне, економічно ефективне рішення для виробництва невеликих партій продукції, які можна регулювати відповідно до змінного попиту. Він також забезпечує більшу гнучкість дизайну та зменшує вплив на довкілля за рахунок локалізованого виробництва, мінімальних запасів і, отже, відходів продукції, а також відмови від стічних вод, які є результатом аналогічного процесу».

Мімакі підкреслює, що додатковою екологічною перевагою Tiger600-1800TS стане неминуча сертифікація Bluesign сублімаційних трансферних чорнил серії MLSb510: «Цей сертифікат, який буде вручений у червні 2023 р., забезпечить впевненість у тому, що ці чорнила мають найвищу якість у поєднанні з належною увагою до безпеки споживачів і операторів друку, а також збереження довкілля, а отже, роблять внесок у стійкість текстильної промисловості».

Чорнильні резервуари на Tiger600-1800TS можна замінити, не перериваючи процес друку, мінімізуючи час простою. Час обслуговування принтера також скорочується завдяки методу подачі рулонного паперу, який усуває потребу нанесення клеїв на ремінь.

Крім того, на ITMA компанія Mimaki вперше демонструє нову пігментну текстильну систему друку та процес Neo-Chromato. Кажуть, що система друку текстильного пігменту мінімізує використання води та спрощує робочий процес друку.

У Мімакі зазначають, що метод трансферного друку є більш екологічним, ніж аналоговий і цифровий методи друку фарбою на тканині, з нульовим споживанням води та значно меншими викидами CO2.

Система складається з трьох елементів:

  • текстильного пігментного чорнила;
  • система передачі;
  • паперу для перенесення текстильного пігменту Texcol, розробленого голландським виробником паперу Coldenhove.

Папір дає змогу відтворювати цифровий відбиток за допомогою екологічно безпечного триетапного процесу перенесення для створення яскравих зображень на широкому діапазоні матеріалів, у т.ч. на натуральних тканинах.

Спочатку малюнок друкується на папері за допомогою сублімаційного принтера Mimaki TS300-1600, розрахованого на великі обсяги, і нових пігментних чорнил Mimaki, розроблених для цього процесу.

Модуль, який адаптує TS330-1600, буде доступний як опція для існуючих і нових клієнтів Mimaki в третьому кварталі 2023 року, але його демонструють і на ITMA.

Нарешті, новий процес Neo-Chromato революціонізує повторне використання кольорових поліефірних тканин. Завдяки знебарвленню поліефірних текстильних виробів, які були пофарбовані за допомогою сублімаційної технології, цей процес дає змогу повторно друкувати або негайно фарбувати матеріали.

Немає обмежень щодо того, скільки разів за допомогою процесу Neo-Chromato можна обробити повторно використаний поліестер, а сам процес мінімізує використання води та забруднення, даючи змогу утилізувати абсорбуючий папір і розчинники для знебарвлення, які використовуються в процесі як відходи.