Оскільки 75% території Фінляндії вкрито лісами, фінська деревообробна промисловість поєднує традиції лісівництва із новими видами використання деревини. У рамках функціональної екосистеми створено унікальну пропозицію в галузі процесів переробки та рішень на основі біологічної сировини (використання деревної маси та волокна для створення нових матеріалів).

Досвід Фінляндії охоплює весь ланцюжок створення вартості — від лісів, сертифікованих PEFC до готових до впровадження пропозицій, а також переробки та повторного використання деревного волокна. Різні матеріали на основі волокна становлять 69% фінського експорту паковання.

Згідно з дослідженням Boston Consulting Group, 67% споживачів вважають важливим, щоб продукти, які вони купують, були в пакованні, придатному для вторинної переробки, а 73% споживачів готові платити більше за екологічне паковання. Споживачі вважають, що компанії мають взяти на себе зобов’язання скоротити вуглецевий слід і пропонувати більш стійкі рішення. Але брендам важко знайти добрий матеріал для заміни пластику у своєму пакованні.

Проте, загальна тенденція рухається до мінімізації відходів паковання. Нові правила оновлюються як на регіональному, так і на національному рівні, щоб забезпечити дотримання більш суворих вимог до паковання. Наприклад, до 2025 року 65% усього паковання в ЄС має бути придатним для вторинної переробки, а до 2030 року – показник має досягти 70%.

«Фінляндія пропонує пакувальні рішення, засновані на стійко виробленій деревній біомасі та целюлозі, а також на інших волокнах і матеріалах, що переробляються, які замінюють традиційну пластикове паковання. Фінські компанії відомі високою якістю та широким спектром продуктів, що відповідають різним галузевим потребам, і більшість цих продуктів вже доступна на міжнародному рівні», – пояснила Хайді Коккі, керівник відділу екологічного паковання Business Finland.