Зростанню сприяли інвестиції в розмірі €1,75 млрд, а загальна потужність у Європі досягла 11,3 млн тонн. У секторі переробки полімерів працює 30 тис. працівників у 730 пунктах переробки, а компанія Plastics Recyclers Europe стверджує, що обіг галузі становить €8,7 млрд.

Порівняно з 2020 р., гнучкі та жорсткі ПЕ, ПП і ПЕТ, мабуть, показали найбільше зростання серед перероблених полімерів. Стверджується, що майже половина потужностей з переробки твердих поліолефінів призначена для побутових відходів, а половина потужностей гнучкого ПЕ та ПП – для комерційних відходів.

Польща та Нідерланди мали найбільше зростання, тоді як Німеччина, Іспанія, Італія, Франція та Великобританія є країнами з найбільшими потужностями, що становлять дві третини всього ринку.

Раніше повідомлялося про зростання встановлених потужностей з переробки полімерів в Європі на 13% у 2020 р., що пояснювалося стійкістю галузі під час пандемії COVID-19, дефіцитом постачань і зростанням цін. 

Наприкінці минулого 2022 р. AMI Consulting передбачив постійне зростання європейського ринку термозбіжної плівки завдяки використанню перероблених поліолефінів, але попередив, що зміни в законодавстві та зростання споживчого попиту на полімерні альтернативи є одними з потенційних перешкод. 

Крім того, AMI оцінює виробництво полімерних перероблених матеріалів на рівні 8,2 млн тонн у 2021 р. і прогнозує річний темп зростання на 5,6% до 2030 р. Загальний рівень переробки полімерів оцінюється в 23,1% у цьому році на основі приблизно 35,6 млн тонн полімерного сміття, що надходить у потоки відходів.