Згідно з попередніми даними Федерального статистичного управління Німеччини, у 2022 р. виробництво у спеціалізованому секторі обладнання для обробки та паковання харчових продуктів збільшилося приблизно на 4% (до €15,4 млрд). Таким чином, четверта за величиною спеціалізована галузь машинобудування країни перевищила за обігом рівень доковідного 2019 р. (€15,3 млрд).

Майже половину галузевих продажів забезпечує сектор пакувального обладнання. Експорт галузі пакувального машинобудування у 2022 р. впав на 4% нижче за рівень 2021 року. Постачання до регіону ЄС-27 скоротилися на 5%. Значне збільшення попиту на окремих важливих ринках (Франція, Іспанія та Австрія), не компенсувало зниження на інших важливих ринках (Польща, Італія та Нідерланди).

Постачання до інших європейських регіонів скоротилося на 13%. Падіння постачання до рашки (на 45%) та в Україну (на 68%) було частково компенсовано значним збільшенням попиту з боку Швейцарії та Великобританії.

Загалом на європейські країни припадало 48% експорту німецького пакувального обладнання, з яких 34% — на країни ЄС. Другим за значимістю регіоном збуту для німецьких виробників пакувального устаткування є Азія з часткою 19%. Найважливішим ринком у регіоні, безумовно, є Китай.

У 2022 р. постачання до Піднебесної досягли €495 млн, збільшившись на 16% порівняно з попереднім роком. 16% експорту припало на Північну Америку. Постачання з Німеччини до США зросли на 17% і 15%, відповідно, за перші два роки COVID до рекордно високого рівня в 2021 р., що становило понад €1 млрд.

2022 р. експорт скоротився на 12% до €927 млн. На регіони Латинської Америки та Африки припадало по 6% зовнішньої торгівлі Німеччини, на регіон Близького Сходу – 3%, а на Австралію та Океанію – 2%. Міжнародна торгівля пакувальним обладнанням, судячи з даних про експорт із 52 промислово розвинених країн, зростає впродовж багатьох років і в 2021 р. досягла рекордного обсягу — €23 млрд.

Німеччина є найсильнішою країною-постачальником у цьому секторі з часткою 26%, за нею — Італія з 23%, Китай з 9% і Нідерланди, США, Швейцарія, Іспанія, Японія та Франція з частками від 2-4%. Незважаючи на складні загальні умови, німецькі виробники пакувального обладнання з оптимізмом дивляться на майбутній попит.

Згідно з економічним оглядом, проведеним VDMA, галузь знову очікує значно сильнішого зростання у рік проведення Interpack.