Європейська галузь гофроіндустрії представлена приблизно 400 компаніями із 660 заводами, на яких працює близько 100 тис. осіб. Гофрований картон широко використовується як пакувальний матеріал, захищаючи близько 75% усіх товарів на шляху від виробника до споживача. Річний обсяг виробництва європейської гофроіндустрії становить близько 50 млрд м² гофрокартону.

При розгляді різних джерел вуглецевого сліду у всьому ланцюжку постачання викиди від виробництва паперу виробництва паперу є найбільшим джерелом парникових газів (55%). Далі йдуть — енергоспоживання виробників гофропродукції (20%), транспортні перевезення (10%) та утилізація (спалювання) наприкінці терміну служби (15%). Підвищення ефективності використання матеріалів зменшить викиди на 3,3 млн. тонн CO₂. Для цього пропонується знижувати середню вагу гофропаковання, підвищувати придатність до переробки та вторинного використання, мінімізувати втрати матеріалу під час виробничих процесів та покращувати дизайн продукції.

Економія енергоспоживання та оптимізація теплопостачання дасть змогу знизити викиди CO₂ ще на 2,8 млн. тонн. Гофропаковання незмінно лідирує за показниками стійкості — це матеріал, що дуже легко переробляється. Гофрована продукція містить у середньому 88% вторинної сировини.

За даними Євростату, близько 82% усього паперу та картонного паковання переробляється наприкінці терміну служби. За останні 20 років сектор паковання із гофрованого картону зменшив свій вуглецевий слід приблизно на 40%. Він прагне знизити його ще більше, щоб досягти кліматичної нейтральності не пізніше 2050 року.

На практиці це означатиме, що впродовж усього ланцюжка поставок сектор не викидатиме в атмосферу більше копалин або біогенних парникових газів, ніж їх видалятиметься з атмосфери завдяки діяльності сектора.