Після введення в експлуатацію першої ЦДМ на підприємстві Christiansen Print в Ільзенбурзі 2017 р. група компаній Thimm знову зробила ставку на технології HP. Нова цифрова рулонна друкарська машина є вдосконаленим варіантом попередньої моделі та має більш високу швидкість та більшу виробничу потужність з робочою шириною 2,8 м. Машину оснащено термоструменевими друкувальними голівками HP, вона друкує чорнилами шести кольорів.

Корнеліус Тімм, генеральний директор Thimm Group вважає розширення цифрових потужностей на додаток до флексографічного друку ключовою конкурентною перевагою. У сучасних умовах роздрібної торгівлі товари мають бути доступними швидко, підбиратися індивідуально і бути економічно ефективними.

«Враховуючи зростаючі вимоги клієнтів, ми поставили перед собою амбітні цілі: відсутність зайвих втрат часу на виробництво паковання та дисплеїв, додаткових витрат у ланцюжку поставок — і все це в рамках стійкого виробничого процесу», — каже Тимм.

За словами представників компанії Thimm, їй вдалося скоротити час виконання замовлення на 75%, а мінімальний обсяг замовлення — на 90%.

«Друга система цифрового друку буде розміщена на нашому заводі поряд з гофроагрегатом і скоротить виконання замовлення до двох днів», — додає Корнеліус Тімм.

Монтаж розпочнеться у 3 кв. 2023 року, а введення в експлуатацію та урочисте відкриття заплановано на перший квартал 2024 року.

Придбання другої цифрової рулонної машини є частиною стратегії цифровізації Thimm. Корнеліус Тімм: «Ми хочемо стимулювати цифровізацію всього ланцюжка постачання. Друковане паковання функціонує як носій інформації, оскільки воно є єдиною річчю, яка проходить через весь ланцюжок постачань. У центрі цього бачення – цифровий друк, який дає змогу друкувати коди. Ці коди надають відповідну інформацію в різних точках ланцюжка постачання. Наприклад, вони контролюють подальшу обробку паперу на машинах пакувального заводу, надають дані щодо продажу продукту або пропонують додаткову інформацію для кінцевих споживачів у вигляді QR-коду.

Наше бачення цифровізації — це об’єднання в мережу машин та об’єктів за аналогією з Інтернетом речей. Кожне паковання має індивідуальний код і відстежується по всьому ланцюжку постачання».

Група компаній Thimm наразі налічує понад 2500 співробітників на 13 підприємствах у Німеччині, Франції, Польщі, Румунії та Чехії, а річний обсяг продажів у 2021 році становив близько €698 млн.