Санджай Раджгархія, президент ICCMA, повідомив, що вартість одного з основних видів сировини для фабрик з виробництва крафт-паперу збільшилася більш ніж утричі за останні два роки. Вартість контейнерних перевезень збільшилася майже в 4 рази, а збої в логістиці створюють ситуацію дефіциту. Ціни на макулатуру на внутрішньому ринку зростають, підливаючи олії у вогонь.

ICCMA назває кілька причин ситуації, що склалася. У 2021 р. з Індії до Китаю було експортовано близько 2 млн. тонн паперових відходів, в результаті місцеві виробники гофроящиків зіткнулися з гострою нестачею сировини. Також на галузь впливає зростання цін на нафту, вугілля та електроенергію.

«Це призвело до того, що ціни на наш крафт-папір досягли найвищого рівня за всю історію. Собівартість виробництва коробок зросла майже на 50%», – заявляє ICCMA. Ситуація настільки серйозна, що навесні цього року від імені всієї індустрії виробництва гофрокоробів ICCMA звернулася до всіх користувачів гофропаковання, вкл. власників великих торговельних марок та інші корпорації, із закликом із розумінням прийняти «перегляд справедливої ​​ціни» на 20%, щоб покрити збільшення витрат на сировину та конверсію.

«Гофрокоробки — це екологічно чиста галузь, яка споживає близько 7,5 млн тонн переробленого крафт-паперу на рік і виробляє продукцію, що на 100% переробляється. У галузі зайнято понад 700 000 осіб, і вона відіграє ключову роль в економіці Індії, забезпечуючи безперебійне функціонування ланцюжків постачання та постачання товарів першої потреби, що особливо важливо в ці нестабільні часи», — заявляє ICCMA.