Lombardi розробила струменевий апарат Astra як частину гібридної друкарської машини. Astra доступна в різних варіантах ширини друку, вкл. 330, 430, 530 та 600 мм, при цьому макс. ширина матеріалу становить 620 мм. Це говорить про те, що Lombardi прагне вийти за рамки ринку етикеток і націлитися на частину ринку друку паковання.

Раніше Lombardi вже пропонувала струменеву друкарську машину Domino N610i з власними флексографічними машинами, але тепер Lombardi створила власний струменевий апарат, який можна комбінувати з іншими модулями Lombardi, вкл. флексографічні, трафаретні та висічку.

У машині використовуються друкарські голівки Fujifilm Dimatix SG600 з шириною друку 65 мм, оснащені механізмом рециркуляції безпосередньо перед соплами та УФ-чорнила. На виставці демонструвалася лінія із шириною друку 330 мм із п’ятьма голівками для друку CMYK. У розширеній версії Astra може мати до восьми кольорів, вкл. помаранчевий, зелений та фіолетовий, а також білий.

Менеджер з маркетингу Lombardi Converting Machinery Нікола Ломбарді каже, що новий струменевий блок може використовувати кілька марок чорнил. Astra працює зі швидкістю 50 м/хв. Версія, показана в Мілані, демонструвалася у роботі з флексографічною установкою перед струменевим блоком і напівротаційною висікальною машиною після. «Ми народилися як виробники флексографських машин, але з роками персоналізовані потреби наших клієнтів у виробництві етикеток привели нас до повністю модульного бачення технології друку, оскільки це дає змогу пропонувати трафаретний друк, гаряче та холодне тиснення, багатошарові етикетки. Наші машини є модульними машинами з безліччю блоків, які мають різні системи друку для виконання будь-якого типу обробки: від дуже простих етикеток для супермаркетів до складніших етикеток для пляшок та багатошарових етикеток, які використовуються у фармацевтиці, — розповідає Ломбарді. —На ярмарок ми привезли абсолютну новинку: цифровий модуль із гібридною друкарською машиною, яка поєднує флексографію та цифровий модуль і забезпечує більшу універсальність: короткі наклади, персоналізацію, можливості комп’ютерної обробки. Пристрій втілив підсумки двох років досліджень, розробок та напруженої роботи».