Хоча впродовж останніх двох років низка секторів поліграфії переживала спад, у більшості країн попит майже повернувся до допандемічного рівня, але ринок зіткнувся з різким зростанням цін та невизначеністю щодо постачання паперу та картону.

Камал Чопра, нинішній президент WPCF і представник Всеіндійської федерації друку, заявляє: «Лідери галузі говорять про те, що в найближчому майбутньому відбудеться подальше підвищення цін на папір, а витрати друкарень збільшаться вчетверо. І навіть якщо ви готові заплатити цю ціну, паперу не вистачає. Фабрики або припинили його виробництво, або роблять акцент на експорті. При цьому уряд не йде назустріч, незважаючи на те, що папір оголошений товаром першої потреби відповідно до закону».

Неможливість друкувати призведе до великих фінансових втрат для друкарень й кінцевих замовників. Це спричинить прогнозований дефіцит багатьох друкованих споживчих товарів та деяких продуктів, вкл. продукти харчування та медичні препарати, які не можуть бути випущені на ринок через відсутність паковання.

Директор Printing United Alliance (США) Форд Бауерс також попереджає: «Друк як галузь перебуває під особливою загрозою через проблеми з ланцюжками поставок, які впливають на економіку по всьому світу, особливо через брак паперу. Друк є однією з основних вимог для здійснення ділових операцій на всіх рівнях постачання практично всіх товарів та послуг. Узгоджені зусилля щодо вирішення проблем сприятимуть відновленню економіки».