На заводі здійснюються всі види механічної обробки деталей з їхньою термообробкою

та захисним покриттям, а також виготовляються електричні шафи управління з їхнім програмуванням.

Устаткування, виготовлене на «Київполіграфмаші», крім України, успішно експлуатується у 20 країнах Європи, Азії та Південної Америки.

Упродовж 27 років підприємство очолює Володимир Максименко, якому й надаємо слово.

 

Загальна ситуація на підприємстві та інсталяції 2021 року

Цей рік, як і попередній, через відомі причини, був надзвичайно складним. Але, впродовж року, з Божою допомогою, нам вдалося забезпечити безперервний виробничий процес і зберегти обсяги виробництва та реалізації, близькі до рівня минулих років, хоча зростання собівартості машинобудівного виробництва вже майже досягає «точки беззбитковості».

Як відомо, ми працюємо за різними напрямками:

  • розробка та виробництво машин;
  • виготовлення запасних частин до поліграфічної техніки;
  • модернізація друкарських машин;
  • виконання сторонніх замовлень з механічної обробки деталей для інших галузей.

Також маємо спільне виробництво полімерних виробів. Фактично ми є конструкторсько-виробничим центром поліграфічного машинобудування.

За останні роки обсяги виробництва нових машин зменшуються, а інші напрямки навпаки зростають.

Проте впродовж 2021 р. ми виконали низку помітних інсталяцій. На початку року ввели в експлуатацію на фірмі Obalprint (Словаччина) нову модель восьмифарбової флексографічної машини «ФДР-600/8», з центральним друкарським циліндром.

Восьмифарбова флексографічна машина «ФДР-600/8» з центральним друкарським циліндром

Нова машина є аналогом заводських серійних машин «ФДР-420/8», які успішно експлуатуються в країнах ЄС та СНД. Але в неї збільшено ширину друку до 620 мм, а також удосконалено конструкцію: модернізовано привід зміщення формних валів, а також систему сушіння та бокового рівняння полотнища. На системі управління натягом матеріалу, з боку розмотки, замінено гальмівну муфту з електромагнітної на пневматичну італійського виробництва.

«ФДР-600/8» оснащено пристроєм завантаження важких рулонів матеріалу. А система її відеоспостереження забезпечує контроль процесу як за звичайного, так і за зворотного друку.

Систему управління машини побудовано на базі програмованих контролерів (PLC) і панелей оператора (HMI), які забезпечують логічну взаємодію всіх вузлів і агрегатів машини з видачею потрібної інформації на сенсорну панель головного пульту управління. А спеціальний роутер забезпечує Інтернет-підключення для дистанційної діагностики та коригування програмного забезпечення машини.

«ФДР-600/8» сертифіковано за трьома основними Директивами ЄС.

У березні ПрАТ «Київполіграфмаш» інсталювало серійну двоапаратну дротозшивну машину «4БПШ-30/2» на ТОВ «Обнова Компані» (м.Київ). Ця машина дає змогу якісно скріплювати різноманітну поліграфічну продукцію “внакидку“ та “втачку“ 2…4 скобами одночасно. Швидкість зшивання – 150 цикл/хв.

Також відвантажено вузькорулонну п’ятифарбову машину флексографічного друку «ФДР-210/5» для ІП Шаріпов (Казахстан). Цю «бюджетну» машину призначено для повнокольорового друку на ковбасній оболонці, етикетках та різній пакувальній продукції, з їхньою відповідною обробкою. На машині встановлено оздоблювальну секцію з висікання та поздовжнього різання та додатковий пневматичний вал намотування облою. Вона має плавне регулювання швидкості та керується контролером з виведенням потрібної інформації на дисплей.

У липні на харківському заводі «Полімерконтейнер» інстальовано восьмифарбову флексографічну машину «ФДР 600/8» з центральним друкарським циліндром.

Це вже друга машина цієї нової моделі, але на відміну від встановленої у Словаччині, у цій машині дещо удосконалений тензометричний контроль натягу полотнища з боку привода намотки.

Ниткозшивна автоматична машина «БНШ-6А»

Ми також підготували для постачання за тендером державній структурі поліграфічну ниткозшивну автоматичну машину «БНШ-6А». Це добре відома серійна машина, яка зшиває книжкові блоки на марлі та без марлі трьома видами стібків. Передбачено шиття із застосуванням корінцевого матеріалу (марлі).

Це дає змогу отримати продукцію високої якості та різних споживчих властивостей — від кишенькових до великоформатних видань та об’ємних словників. Перевірена роками механічна швейна база та мікропроцесорна система управління машини забезпечують надійну роботу та управління виконавчими механізмами згідно введеній технологічній програмі зшивання книжкових блоків. Запроваджено також новий вузол рівняння зошитів та модернізовано низку вузлів і деталей, які дали змогу поліпшити якість книжкової продукції. Тендер вже дуже затягнувся, чекаємо...

У листопаді завершено виробництво та відвантажено до Казахстану, на підприємство «Казахтехнолоджі ПАК», вузькорулонну п’ятифарбову машину флексографічного друку «ФДР-210/5». Відповідно, у цьому році державний прапор Казахстану на нашій прохідній піднімався двічі (за фактом надходження коштів від замовників).

Після цього ми одразу приступили до виробництва широкорулонної восьмифарбової машини «ФДР–1000/8» для одного з одеських підприємств. Ширина друку машини — 1000 мм, довжина 300-750 мм. Дві такі моделі вже понад десять років успішно працюють у Дніпрі. Це дуже складна і великогабаритна рулонна машина планетарної побудови. Вона складається майже з десяти тисяч деталей і комплектуючих. На ній встановлено понад сорок крокових та асинхроних двигунів зі спеціальними частотними перетворювачами фірми Mitsubishi. А її центральний друкарський циліндр діаметром 1800 мм має вагу понад чотирьох тон і виконується з точністю до 0,03 мм. Після його виготовлення для першої машини ми в Україні не змогли цей циліндр відшліфувати та довести до потрібних параметрів.

Але проблему було вирішено після створення на нашому заводі спеціального шліфувального прецизійного верстату для фінішної обробки валів діаметром до двох метрів.

Від часу розробки машини з виробництва знято чимало комплектуючих, тому наразі виконуються інтенсивні конструкторські роботи із заміни комплектуючих, приводів, бічного рівняння полотнища, програмного забезпечення й удосконалення конструкції машини.

Є чимало інших проблем з кооперацією, цінами на матеріали й енергоносії та з кадрами. Але сподіваюся, що з Божою допомогою, нам вдасться успішно реалізувати цей проєкт вчасно, якісно і без матеріальних збитків.

Виробництво складних машин у наші часи — це непогано, але їх замало, і це одиничне виробництво. Й лише ритмічність і хоча б дрібносерійність забезпечують бажану рентабельність виробництва.

Нам ще вдалося зберегти відповідний інтелектуальний та виробничий потенціал для значно більших обсягів виробництва, але його повноцінне задіяння залежить від ринку поліграфічної та пакувальної техніки. А ринок — майже у стадії стагнації. Й до Росії ми самохіть припинили постачати нашу продукцію з першого дня її військової агресії, хоча запити надходять і до сьогодні. Припинили і крапка, без будь-яких «сліпих трастів» та іншого словоблудства.

Великий обсяг робіт виконали ми з виготовлення формних та пневматичних валів з шестернями до друкарських машин, запасних частин і деталей до флексографічних та брошурувально-палітурних машин. Виконувалися сторонні замовлення з виготовлення деталей та вузлів, а також зросли обсяги полімерного виробництва. За цим напрямком ми вже багато років успішно співпрацюємо з добре відомим українським постачальником і виробником полімерних виробів – ВТК «Полімерцентр».

 

Про наше позиціювання на ринку

Якщо говорити про якість машин «Київполіграфмаш», то наше механо-складальне виробництво має досить високий рівень, а основні комплектуючі (електроніка, підшипники тощо) виготовлено відомими європейськими та японськими виробниками.

Ми вважаємо, що робимо добротну відносно недорогу техніку та переконані, що вона вища за рівнем, ніж у наших сусідів із Південного Сходу. Клієнти “Київполіграфмашу” — це фірми із середнім доходом, які заробляють своєю працею та добре рахують гроші та собівартість своєї продукції.

 

Складнощі та робота у період локдаунів

Сьогодні надто важко забезпечити фінансову стійкість підприємства. Нерідко ритмічність грошових надходжень не відповідає реальним потребам підприємства, а щоденно потрібно здійснювати якісь платежі, в т.ч. незаплановані доплати заднім числом за енергоносії через зростання тарифів. Також ускладнилося транспортування наших машин через Росію до інших країн.

Відомо, як ускладнюють життя та роботу локдауни. Трапляється, що з початком виробництва складних машини у Києві вводяться жорсткі карантини. Крім захворювання працівників, мали великі проблеми з їхнім транспортуванням до підприємства та виїздом фахівців на пусконалагоджувальні роботи та гарантійне обслуговування машин, особливо за кордон.

Сьогодні маємо проблеми навіть з порізкою товстого металопрокату через відсутність кисневих балонів, яких також не вистачає й для лікування. Сподіваюся, що нарешті у «Великому будівництві» дійде черга і до кисневих заводів або хоча б до відновлення раніше зруйнованих.

Крім вакцинації, ми суворо дотримуємося карантинних заходів: температурний скринінг, маски, дезінфекція, самоізоляція та терміновий аналіз, за рахунок підприємства, за підозри на захворювання.

Сподіваюся, що з Божою допомогою, ми пройдемо цей складний період без суттєвих втрат.

 

Загальні проблеми

Що ж до загальних проблем, то в Україні були та залишаються вкрай несприятливі економічні умови для прозорого виробництва. Я не є прихильником якихось глобальних державних програм, вибіркового протекціонізму та «крупних господарників»: все це ми проходили. Набагато важливіші зрозумілі прості та рівні правила для всіх учасників ринку, правова захищеність бізнесу та доступні недорогі кредитні ресурси, адже гроші — кров економіки.

Великими проблемами для «виживання» виробництва є стрімко зростаючі тарифи на енергоносії. І не лише через зростання цін на світових ринках, а й через бездіяльність державних регуляторів

(НКРЕКП та Антимонопольного комітету) та неефективне використання атомної енергетики.

Ми маємо недосконалу податкову систему, що ж до ПДВ, то тут взагалі якась нерівність.

Системної державної промислової політики, на мою думку, у нас ніколи й не було. «Зріти у корінь» у нас не прийнято, а виниклі окремі проблеми або замовчують, або створюють новий державний орган, породжуючи додаткову проблему.

Тому продовжуємо йти проти «течії» і розраховувати лише на себе, своїх партнерів та волю Божу.

 

Плани на наступний рік

Незважаючи на пандемію та певну обмеженість фінансових і кадрових ресурсів ми традиційно продовжуємо створювати нову техніку. На новий рік заплановане завершення коригування конструкторської документації з модернізації машини «ФДР–1000/8» паралельно з її виробництвом, потім створення «бюджетної» чотирифарбової флексографічної машини середнього формату, виробництво бобінорізальної машини, ну а потім… — що бажатиме ринок.

Ми дуже обмежені в інвестиціях у власне виробництво, але плануємо завершити модернізацію декількох металообробних верстатів із заміною їхньої системи ЦПУ і реалізувати окремі заходи зі зменшення енерговитратності виробництва.

За традицією хочу подякувати за високий професіоналізм талановитим конструкторам Геннадію Красильникову, Владиславу Братуну, Сергію Піхалу, Олександру Іванову, Петру Скоробагатьку та провідним виробничникам на чолі з Валентином Ляшенко. Вони найкращі!

На завершення хочу подякувати Вашому журналу та Вам особисто, Ігоре Вікторовичу, за відданість українській поліграфії й інтерв’ю та привітати всіх колег з прийдешніми Святами.

Хай щастить у Новому році!