Як повідомляється, вона є більш ефективною, ніж існуючі технології виробництва bMEG, оскільки виключає етап створення етанолу з процесу перетворення, забезпечуючи більшу гнучкість у виборі сировини. Група додає, що технологія заснована на сировині, яка не може бути використана як джерело їжі, та включає продукти переробки деревини листяних порід, що одержують з відходів лісопильних заводів і в процесі управління лісовими господарствами.

Співпрацю спрямовано на комерціалізацію виробництва поновлюваного гліколю і пластику ПЕТФ без використання викопного палива, ключовим компонентом якого поряд з терефталевою кислотою є bMEG. Технологія, вперше перевірена у демонстраційних масштабах в 2017 р., тепер буде застосована на біопереробному заводі, який будується компанією UPM в Німеччині. Цей біопереробний завод буде виробляти моноетиленгліколь, а також монопропіленгліколь на рослинній основі та функціональні наповнювачі на основі лігніну в рамках зусиль зі збільшення виробництва на основі відновлюваної сировини.

Компанії додають, що технологія дасть змогу знизити вуглецевий слід продукції за дотримання вимог до експлуатаційних характеристик. Запуск на біофабрикі UPM з річною потужністю виробництва 220 000 тон планується в 2023 році. Після того як Coca-Cola зробить технологію PlantBottle широко доступною, UPM також запропонує комерційні обсяги біохімікатів, вироблених на її біопереробних заводі в Німеччині, іншим учасникам галузі, вкл. прямих конкурентів Coca-Cola.

Для Coca-Cola співпраця з Changchun Meihe і UPM є частиною її зобов’язання досягти нульового рівня викидів вуглецю до 2040 р. у ланцюжку створення вартості у Західній Європі, а до 2050 р. — на всіх своїх підприємствах. До 2025 р. компанія має намір скоротити використання первинного пластику з джерел на основі сирої нафти на 3 млн тонн.