Вони можуть перенести ІТ-інфраструктуру до хмари Konica Minolta і більше не займатися її технічною підтримкою — всі регламентні роботи компанія-провайдер візьме на себе. Як результат, клієнти Konica Minolta зможуть приділяти більше уваги інноваційному розвитку бізнесу. ЦОД вже надає послуги ряду європейських клієнтів Konica Minolta.

Чим більші капітальні витрати організації, наприклад, на придбання та підтримку обладнання, тим менше у неї коштів для інших вкладень. Це може перешкодити реалізації її клієнтських проектів, відзначають фахівці Konica Minolta.

З обладнанням також може бути пов’язане зростання капітальних витрат: потрібні вкладення в незаплановані закупівлі, продовження ліцензій, модернізацію інфраструктури. Хмарний ЦОД Konica Minolta позбавляє організації від потреби купувати додаткове мережеве обладнання, сервери, місця у ЦОДах. У їхньому розпорядженні — віртуальне середовище для розміщення ІТ-інфраструктури: мережа, сховище та серверні ресурси. Компанії можуть перейти на модель OpEx і не витрачати кошти на обладнання, що дасть їм змогу їм оптимізувати витрати. Крім того, витрати стануть більш прозорими — потрібно буде вносити лише фіксований щомісячний платіж і коригувати його час від часу, якщо виникає така потреба.

Устаткування для зберігання даних, що належить компаніям, підлягає ризикам: можуть відбутися відключення електроенергії, пожежа, крадіжка, втрата зв’язку. Результатом стають простоювання обладнання та втрати даних, через які компанія не зможе продовжувати ефективно працювати. Не виключені й катастрофічні наслідки для бізнесу.

ЦОД Konica Minolta, розташований в Німеччині, сертифікований відповідно до ISO27001 і DIN EN 50600 і відповідає вимогам GDPR щодо найвищих стандартів безпеки. Центр обробки даних в Швеції наразі розширюється. До кінця року будівельні роботи завершаться і ЦОД буде задовольняти всім вимогам Агенції з надзвичайних ситуацій Швеції.

Центр обробки даних в Німеччині розділено на п’ять зон безпеки, в Швеції — на чотири. В останньому після завершення будівельних робіт кількість зон збільшиться: їх стане п’ять. Доступ до зон регулюється відповідно до комплексної концепції безпеки. Для нього потрібно пройти неодноразову аутентифікацію. Всі переміщення у центрах обробки даних ретельно контролюються та реєструються.

Сигнали тривоги надходять до центру управління, інформація про критичні інциденти автоматично спрямовується компаніям та обробляється згідно SLA. Надійний захист даних в ЦОДах забезпечує система безперервного резервного копіювання. Крім того, клієнтам гарантується повна ізоляція мережі, включаючи власний сегмент, маршрутизатори та брандмауери.

Понад те — в залежності від умов контракту, клієнти можуть скористатися мікросегментацією, що проводиться розподіленими брандмауерами (якщо буде порушена безпеку, з ладу вийде не вся система). Всі серверні приміщення в ЦОДах можуть зберігати вогнестійкість як мінімум 90 хвилин. Вони оснащені системою раннього виявлення пожежі, інфрачервоними детекторами диму та тепловими датчиками. Система пожежогасіння, заснована на Novec 1230, забезпечує максимальну безпеку.

Енергетичну систему кампусу в Німеччині відрізняють безперебійність, автономність і наявність стійких до відмов генераторів аварійного живлення. Центр обробки даних у Швеції має два незалежних джерела живлення, встановлені блоки дозволяють проводити багаторазове резервування. Як результат, в Німеччині генератори здатні забезпечувати незалежну роботу як мінімум 72 години, в Швеції - 24.