У грудні 2020 р. в Ватиканській Друкарні було введено в експлуатацію ЦДМ HP Indigo 12000. Ватиканська Друкарня цілодобово друкує:

  • Біблії, літургійні книги, спеціальні томи для управління таїнствами, правила та директиви для релігійних інститутів, книги священного змісту;
  • художні публікації для Апостольської бібліотеки Ватикану (на 15 мовах);
  • листівки, брошури, плакати і книги з мистецтва для музеїв Ватикану;
  • періодичну літературу, в т.ч. l’Annuario Pontificio, l’Attività della Santa Sede, gli Insegnamenti (del Pontefice), gli Acta Apostolicae Sedis e l’Annuario Statistico.

Друкарня займає кілька поверхів. У підвалі розташовано паперовий склад і все допоміжне обладнання, вкл. теплову електростанцію для кондиціонування повітря та повітряні компресори для машин.

На першому поверсі знаходяться виробничі приміщення та сервіс, а також відділ відвантаження готової продукції. Комп’ютерна інфраструктура, офіси, архіви та адміністрація розташовані на другому поверсі.

Колектив друкарні — 50 співробітників. Попереднє оновлення обладнання Ватиканської Друкарні відбулося в далекому 1991 р. Відповідно, донедавна для додрукарської підготовки використовувалися фотовивідні пристрої, а друкарський парк складався з офсетних машин — листових Roland 704; Roland 705; Roland 702, Roland Praktica та рулонної Rockwell Super Gazette.

Папою було підписано стратегічні вказівки, спрямовані на цифровізацию. Зокрема, в друкарні проведено роботи з технічного перенавчання персоналу та розширення використання цифрових технологій. Комплекс заходів з переходу на цифровий друк розпочато в 2016 р. після отримання спеціального Папського схвалення на друк у цифровий спосіб, впровадження потрібних юридичних і теологічних заходів, узгодження фінансових умов.