Проєкт розпочався з тестування та оптимізації бар’єрного паперу UPM Asendo на ЦДМ Koenig & Bauer RotaJET.

На відміну від флексо-, глибокого або офсетного методів друку, які потребують великих накладів, технологія цифрового друку дає змогу виготовляти невеликі партії для конкретних маркетингових цілей, таких як заходи або локалізоване паковання.

Потім на прототип пакування нанесли покриття Aquence Epix BC 6134 FL компанії Henkel. Отримана структура забезпечує стійкість до вологи, особливо до жиру, пропонуючи чудові герметизувальні властивості. Це робить його ідеальним для паковання кондитерських виробів, а також заморожених продуктів та хлібобулочних виробів.

Пакет також придатний до переробки в наявних потоках переробки волокна і повністю безпечний для контакту з харчовими продуктами.

Весь процес виробництва, від покриття до задруковування та пакування цукерок, був високоефективним і йшов за планом, а кінцеві пакети були виготовлені у Pack Company.

«Ми кілька разів використовували папір UPM на нашій пакувальній лінії. Тепер, коли ми навчилися використовувати термозварний бар’єрний папір, він працює так само, як і інші комерційні матеріали, — каже Яана Хаккарайнен, директор із продажу та виробництва Pack Company. – Пакувальні машини призначені для полімерів, але ми вже можемо досягти таких самих швидкостей роботи з бар’єрним папером UPM. Папір також рухається краще, ніж плівка, і зменшується кількість відходів, оскільки полімери розтягуються. Папір забезпечує вищий рівень стабільності розмірів».

Портфоліо бар’єрного паперу та паперу на бар’єрній основі UPM, серед яких UPM Asendo, UPM Asendo Pro, UPM Solide Lucent і UPM Prego, визнано придатним для подальшого покриття для поліпшення захисних властивостей і додавання термо- або холодного зварюваного покриття.

У поєднанні з покриттями цей папір може забезпечувати середній та високий рівень бар’єрності залежно від вимог до кінцевого використання, підкреслює UPM.