Завдяки інтеграції TeleCash Amperfied пропонує клієнтам рішення для автоматизованих процесів оплати та виставлення рахунків. Оператори громадських зарядних станцій, менеджери автопарків і менеджери об’єктів мають спільну потребу: безперебійне та безпечне виставлення рахунків: для спонтанних сеансів заряджання, автоматичного відшкодування витрат на зарядку для службових автомобілів на домашніх зарядних станціях або для сеансів зарядки на робочому місці.

Amperfied GmbH, дочірня компанія Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg), вирішує цю потребу та робить обробку платежів у процесах заряджання для компаній та громадських зарядних пунктів більш плавною та безпечною. Amperfied співпрацює з Fiserv, світовим лідером у сфері платежів і фінансових технологій, який пропонує послуги обробки платежів під брендом TeleCash.

По-друге, Amperfied представляє динамічні QR-коди для спеціальних платежів на своїй зарядній станції змінного струму connect.public. «Завдяки нашому партнерству з TeleCash ми пропонуємо компаніям безперебійне платіжне рішення, яке спрощує процес виставлення рахунків і підвищує економічну ефективність зарядної інфраструктури. Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити швидке, безпечне та повністю автоматичне виставлення рахунків у будь-якому місці. Ця співпраця покращує нашу пропозицію для заряджання на робочому місці та в громадських місцях і зміцнює нашу роль як постачальника систем, – говорить Давід Гіоне, генеральний директор Amperfied GmbH. — За допомогою наших динамічних QR-кодів ми хочемо підвищити безпеку зарядки та боротися зі зростаючою кількістю випадків шахрайства в громадських місцях».

Тепер TeleCash можна використовувати як постачальника платіжних послуг у пунктах заряджання, які відповідають вимогам законодавства та керуються за допомогою серверної частини Amperfied. Таким чином, Amperfied пропонує клієнтам рішення для автоматизованих процесів оплати та виставлення рахунків. Сфери застосування включають спеціальну оплату за допомогою QR-коду на громадських зарядних станціях, відшкодування сеансів заряджання водіями службових автомобілів на домашніх зарядних станціях і виставлення рахунків співробітникам з приватними електромобілями на території компанії. TeleCash діє як інтерфейс між серверною системою, яка використовується для управління пунктами оплати, і безготівковими платіжними засобами клієнтів (наприклад, Visa або Mastercard), подібно до платежів в онлайн-магазинах.

TeleCash від Fiserv вже більше трьох десятиліть пропонує професійні рішення для безготівкових розрахунків за допомогою кредитних і дебетових карток і сьогодні має понад 100 000 клієнтів.

Нові динамічні QR-коди від Amperfied не залежать від обраного постачальника платіжних послуг і дозволяють здійснювати одноразові платежі на зарядній станції змінного струму Amperfied connect.public без потреби використовувати платіжну картку відповідного постачальника. Після сканування QR-коду клієнт потрапляє на платіжну сторінку постачальника, де вводить свої платіжні дані, наприклад дані своєї кредитної картки. Хоча наразі часто використовуються статичні QR-коди, які прикріплюються у вигляді наліпок, динамічні QR-коди Amperfied пропонують значно кращий захист від підробки.

Під час так званого «квішингу» шахраї наклеюють налапки з QR-кодами на зарядні станції, щоб перенаправляти користувачів на підроблені веб-сайти, де потім викрадають дані їхніх кредитних карток. На відміну від наліпок з QR-кодами, які потрібно регулярно перевіряти на предмет підробки та замінювати через атмосферні впливи чи вандалізм, динамічні QR-коди від Amperfied є стійкими до аварій, погодних умов і не потребують обслуговування. Динамічні QR-коди також перевищують стандарти важливого Регламенту Європейського Союзу про інфраструктуру альтернативних видів палива (AFIR). Звичайно, динамічний QR-код також можна використовувати з платежами TeleCash.

Amperfied пропонує рішення для поточних проблем електронної мобільності як з точки зору оператора, так і користувача. Для операторів Amperfied перетворюється на наскрізного постачальника, який бере на себе всі завдання, пов’язані з інфраструктурою заряджання – від обробки платежів через TeleCash до адміністрування через хмарний сервер і гнучку модель оренди. Ця модель дає змогу компаніям орендувати зарядну інфраструктуру, вкл. встановлення та обслуговування, за фіксовану щомісячну плату та уникнути великих початкових інвестицій. У той же час Amperfied постійно працює над тим, щоб зробити процес зарядки безпечнішим і зручнішим для користувачів, наприклад, використовуючи динамічні QR-коди. Електрифікація може успішно прогресувати лише за рахунок економічно ефективного впровадження, простої монетизації та використання, яке є таким же зручним, як і заправка.