15 липня компанія заявила: «Після успішного закриття комбінату було розпочато процес продажу землі та активів. Sappi рада повідомити, що уклала угоду з UTB Waalwijk B.V. (UTB), приватною компанією, що спеціалізується на переобладнанні промислової власності. Згідно з угодою, UTB придбає всі акції Sappi Lanaken N.V., включаючи всі її активи, на суму €50 млн, з яких €40 млн буде виплачено готівкою. Угода є безумовною, і її завершення очікується впродовж жовтня 2024 року».

Sappi Lanaken була інтегрованою целюлозно-паперовою фабрикою. На ній працював 581 працівник, а виробнича потужність становила 165 000 тонн целюлози на рік, яка використовувалася для виробництва 530 000 тонн високоякісного крейдованого бездеревного паперу HSWO, що в основному продавався на європейському ринку друку. Фабрика була одним із найбільших роботодавців у районі. У попередній заяві про закриття Sappi Europe зазначила: «Для Sappi стратегічна мета полягає в зменшенні впливу на сегмент паперу для поліграфії при одночасному розширенні присутності в пакованні, спеціальному папері, целюлозі та біоматеріалах. Sappi Europe зосереджена на створенні стабільно стійкої компанії. Це потребує оцінки майбутнього всіх аспектів бізнесу на основі динаміки ринку та сегментів ринку, які, на думку Sappi, будуть найсильнішими в майбутньому».

Sappi також нещодавно закрила фабрику Stockstadt у Німеччині, яка виробляла 220 000 тонн крейдованого та некрейдованого паперу без вмісту деревної маси.