Компанія заявила, що, незважаючи на численні обговорення з фінансовими інвесторами та потенційними промисловими партнерами щодо забезпечення додаткового фінансування, вона не змогла подолати фінансові перешкоди. «З важким серцем ми сьогодні оголошуємо про банкрутство.

Ми дуже наполегливо працювали над впровадженням нових технологій і нових способів роботи на світовому ринку текстилю, — сказав Андерс Перссон, голова правління Coloreel Group. — Незважаючи на невпинні зусилля щодо розвитку бізнесу, мінімізацію операційних витрат і забезпечення додаткового фінансування, виклики надто великі. Правління та керівництво неймовірно пишаються досягненнями нашої команди, і ми вдячні за підтримку, яку отримали від наших партнерів, клієнтів та інвесторів». Подання також стосується дочірньої компанії Coloreel AB. Coloreel заявила, що прагне трансформувати текстильну промисловість унікальними можливостями фарбування та дизайну за допомогою стійкого та ефективного процесу фарбування ниток.

Маючи 27 співробітників і оборот трохи менше €3 млн, компанія обслуговує понад 90 клієнтів у понад 20 країнах, у т.ч. багато відомих брендів.

Вона має понад 120 виданих патентів у 14 сімействах патентів на 45 ринках.

Генеральний директор Coloreel Торбйорн Бек сказав, що повсякденними операціями компанії наразі керує арбітражний керуючий, і що її клієнти зможуть продовжувати працювати зі своїми підрозділами та купувати витратні матеріали. Він додав, що «ще занадто рано оцінювати наслідки для організації» щодо того, що станеться з її персоналом. А щодо можливості продажу бізнесу та/або його активів Бек сказав, що «ведуться кілька дискусій і

кілька промислових учасників вже провели досить детальну перевірку». Впродовж багатьох років Ricoh була стратегічним партнером Coloreel.

Грем Кеннеді, генеральний менеджер відділу промислових рішень Ricoh Graphic Communications, зазначив: «Ricoh з перших днів була як постачальником, так і прихильником Coloreel, і дуже сумно бачити сьогоднішнє оголошення. Coloreel явно має унікальну та потенційно трансформаційну технологію, але, як вони кажуть, операційні проблеми для досягнення зростання були значними.

Бажаємо Торбйорну та його команді всього найкращого».