Heidelberg розширить свій технологічний портфель, представивши власну лінійку струменевих продуктів на основі нещодавно анонсованої листової струменевої машини Canon B2 і популярних струменевих машин B3. Обидві машини будуть інтегровані в робочий процес Heidelberg Prinect; сервіс і Saphira Ink будуть надаватися через Heidelberg. Акіра Йошіда, президент, генеральний директор і голова ради виконавчих директорів Canon Production Printing Holding B.V., коментує: «Canon спрямувала значну енергію та інвестиції, щоб розробити провідну струменеву технологію та дати клієнтам у промисловості комерційного друку чітке бачення своїх майбутніх потреб. Heidelberg може похвалитися унікальною спадщиною, широкою клієнтською базою та глибоким знанням потреб комерційних друкарень.

Ми впевнені, що наша співпраця з Heidelberg прискорить перехід до змішаного офсетно-цифрового виробництва та забезпечить трансформаційні інновації для багатьох інших компаній офсетного друку по всьому світу».

Доктор Девід Шмеддінг, керівник відділу продажів компанії Heidelberger Druckmaschinen AG, коментує: «Ми впевнені, що Canon є ідеальним партнером для компанії Heidelberg у підтримці наших клієнтів найкращою у своєму класі технологією струменевого друку, яка підтримується глибоким досвідом у цифрових додатках і бізнесі. Наша мета полягає в тому, щоб запропонувати друкарням, які працюють з аркушевими офсетним і цифровими друкарськими машинами одночасно, привабливий і комплексний асортимент послуг і продуктів. Ось чому ми раді, що можемо запропонувати нашим клієнтам інноваційні промислові струменеві машини, інтегровані в наш робочий процес Prinect, щоб отримати гнучке та економічно ефективне автономне виробництво».

Наразі понад 650 листових струменевих машин Canon B3 були успішно використані клієнтами в усьому світі, що дає їм підвищену гнучкість і маневреність для ефективного та прибуткового виробництва широкого спектру короткотиражних робіт. Грунтуючись на цьому досвіді, нова листова машина Canon B2 обіцяє ідеальні рівні цифрової продуктивності, якості та мультимедійної універсальності для промислових клієнтів, коли вона стане доступною.

 Таблиця. Технічні характеристики Jetfire 75

Параметр

Значення

Друкарська технологія

Струменева на водній основі

Роздільна здатність

1200x1200 dpi

Workflow

Prinect Production Manager and Digital Print Manager

Макс. розмір паперу

614x750 мм

Швидкість друку

До 8700 B2/год., 35000 A4/год.

Щільність

Папір з покриттям – 60-450 г/м²
Папір з покриттям – 75-450 г/м²

Товщина паперу

0,06-0,61 мм

 

Ну й, нарешті, повідомлено, що в Heidelberg з’являться дві нові лінійки кольорових листових струменевих машин: Jetfire 50 ф. B3 на базі машин Canon, що вже продаються; та Jetfire 75 — машина ф. B2 на базі ще не оголошеної машини Canon.

Jetfire 75 — цифровий друкарський верстат із струменевою технологією ф. B2, який встановлює нові стандарти. З продуктивністю до 54 мільйонів аркушів B2 на рік, він пропонує справжню промислову продуктивність для комерційного друку.

Jetfire 75 із раніше недосяжною промисловою продуктивністю 8700 аркушів B2 на годину є чудовим інструментом для виробництва брошур, книг чи інших комерційних робіт. Завдяки великому формату паперу 61x75 см можна не лише друкувати надзвичайно продуктивно, але й виготовляти спеціальні вироби, такі як плакати, шести сторінкові банери або змінні або пронумеровані завдання. Своєчасне виробництво та друк на вимогу стали стандартними для Jetfire 75.

Прийом замовлень на Jetfire 75 почнеться в середині 2025 року, а постачання — на початку 2026 року.