За заявою розробника, вона призначена для заміни багатьох старих систем, встановлених Kodak, Fujifilm, Agfa (Eco3) та Heidelberg за останні кілька років. K2 постачатиметься як повнофункціональний пакет, призначений для управління практично будь-якою новою або існуючою системою CtP. Повідомляється, що вартість K2 буде значно нижчою за конкуруючі пакети без шкоди для функціональності, швидкості та продуктивності, що зробить його привабливою альтернативою дорогим оновленням і дорогим моделям підписки. Xitron обіцяє, що K2 замінить препрес системи інших виробників

«Ми включили все, – каже Пол Наполітано, менеджер Xitron. — Все, що ви очікуєте від системи управління додрукарським робочим процесом, вже є, включаючи неймовірно динамічний механізм спуску смуг, який додає цей функціонал на робочий стіл кожного оператора».

Використовуючи технології дочірніх компаній Color Logic, Global Graphics та Hybrid Software, K2 забезпечує оптимізовану ефективність додрукарської підготовки для офсетного друку, що перевершує будь-яку раніше розроблену систему, стверджує розробник.

Поряд з K2, Xitron продемонструє на виставці повний спектр своєї продукції на базі RIP-процесора Harlequin, у т.ч. пакет Navigator Flexo Suite з його чудовим раструванням SmartFlexo, Navigator SP для трафаретного друку та Navigator DFE для цифрового друку. Основою для всього спектру продуктів Xitron для додрукарської підготовки є 14 версія RIP-процесора Navigator, загальна кількість установок якого становить близько 50 000 по всьому світу. У новій версії, яка розроблялася понад три роки, реалізовано підтримку PDF/X-6, PDF/X-VT3 та формат обміну квітами (CxF), а також покращено швидкість обробки.