Примітно, що це гнучке пакувальне рішення є безпечним для харчових продуктів без потреби будь-яких додаткових бар’єрів у структурі, таких як лак або інші шари.

«Xeikon продовжує задовольняти вимоги власників брендів щодо екологічно чистого та безпечного для харчових продуктів паковання за допомогою цінних рішень, створених завдяки тісній співпраці з іншими лідерами галузі, — говорить Френк Джейкобс, ринковий менеджер Xeikon і старший менеджер із продукції. — Наше останнє екологічне гнучке пакувальне рішення стало можливим завдяки багаторічному досвіду Sappi у переробці паперових матеріалів та унікальним можливостям сухого тонера Xeikon Titon».

Sappi Seal Silk — це функціональний папір з одним покриттям із чудовою термозварюваністю та захистом від вологи. Повністю придатний для вторинної переробки, він був розроблений як для первинного, так і для вторинного гнучкого паковання в харчовому та нехарчовому секторах. Завдяки чудовим результатам друку та можливості розкриття папір підходить для прямого контакту з харчовими продуктами, що ідеально доповнює властивості безпечних для харчових продуктів тонерів Xeikon без запаху та стійких до міграції тонерів Titon.

У нових пакованнях цукерок використано можливості цих двох технологій, щоб створити привабливе паковання, стійке до навантажень, пов’язаних із транспортуванням паковання. Сібілла Хаджостек, менеджер із ринку пакувальних рішень компанії Sappi, коментує: «Триваюча співпраця з Xeikon забезпечує очевидні переваги для друкарень, оскільки ми можемо надати їм добре перевірений шлях до виробництва гнучкого паковання, що підлягає переробці, на основі Sappi Seal Silk. Разом ми впроваджуємо стійкі інновації, які потрібні ринку, щоб задовольнити вимоги кінцевих користувачів щодо більш екологічного паковання та відповідати новому законодавству для економіки замкненого циклу».

ЦДМ Xeikon TX500 буде запущена в режимі реального часу під час drupa 2024, щоб продемонструвати, як ці паковання цукерок друкуються чотирма кольорами з роздільною здатністю 1200 dpi і швидкістю 30 м/хв. Ця друкарська машина шириною 508 мм  є першою, яка використовує технологію сухого тонера TITON. Стійкі до тепла, хімічних речовин і механічного стирання тонери дають змогу виготовляти екологічно чисте паперове паковання для харчових продуктів без лаку чи інших захисних шарів.

Джейкобс робить висновок: «Екологічність є головним рушієм виробництва упаковки сьогодні, але це не означає, що ми повинні йти на компроміс із якістю. Відвідувачам drupa варто відвідати стенд Xeikon, щоб дослідити наше високоякісне паперове паковання та обговорити нові ринкові можливості для свого бізнесу з нашими експертами».