Huhtamaki є фінським глобальним гравцем у галузі гнучкого паковання, який спеціалізується на рішеннях екологічного паковання та прагне зробити паковання більш круговим. Для Bobst стійкий розвиток є невід’ємною частиною галузевого бачення щодо формування майбутнього світу паковання та одним із чотирьох ключових стовпів — разом із цифровізацією, автоматизацією та підключенням.

Обидві компанії багато років тому зрозуміли, що глобальне прагнення до більш екологічного паковання відкриває можливості для інноваційних компаній для впровадження нових рішень, які можуть мати великий глобальний вплив. Йдеться про рішення, які придатні для вторинної переробки та економічно життєздатні, без шкоди для їхньої основної мети — захисту продуктів, що входять до складу. Дві компанії вперше об’єднали зусилля, коли Bobst та її партнери розробили готове до вторинної переробки рішення з високим бар’єром на основі паперу, яке Huhtamaki вперше перетворила його на повністю готове для споживача рішення на обладнанні комерційного масштабу. Відтоді партнерство зміцнювалося, оскільки компанії виявили, як їхня взаємна відданість інноваціям у сфері сталого розвитку може прискорити розробку нових рішень. Тепер співпраця створила широкий асортимент продукції, від базового до максимального бар’єрного рівня, здатного замінити поточні конструкції з алюмінієвої фольги.

Асортимент складається з рішень, які можна повністю переробити, використовуючи технологію металізації, як для монополіетилену, так і для паперу. Важливо те, що нові рішення можна сортувати та переробляти у поточних потоках переробки.

Співпраця з Bobst виявилася неоціненною для прискорення реалізації проєкту. Центри компетенції Bobst, де клієнти можуть переглянути, зрозуміти та протестувати рішення для друку та конвертації, надали ідеальні засоби для прискорення розробки проєкту. Тестування швидко забезпечило впевненість у тому, що рішення практично життєздатні та відповідають потребам власників брендів, переробників, споживачів і переробників. «Bobst і Huhtamaki поділяють однакові цілі щодо сталого розвитку, і ми раді, що наше партнерство та використання центрів компетенції допомогли прискорити цей важливий проєкт, — зазначив Нік Коупленд, директор з досліджень і розробок Bobst. — Нові рішення, безумовно, задовольнять вимоги щодо екологічно чистих опцій як із пластику, так і з паперу, допомагаючи вести галузь до більш сталого майбутнього».

У 2024 р. Huhtamaki випустить нову лінійку екологічних рішень, яка включатиме надвисокий бар’єрний ПЕ та гнучкі пакувальні рішення для паперу, що будуть доступні на багатьох ринках.

«Цей проєкт справді підкреслює переваги співпраці в нашій галузі, — сказав Йонас Лінд, керівник відділу глобального маркетингу та стратегічного розвитку бізнесу гнучкого паковання Huhtamaki. — Більш екологічне пакування — це не «приємно мати» варіант, це важливий результат для суспільства, і саме завдяки партнерству зі справжніми інноваторами, такими як Bobst, можливі прориви в цій галузі. Ми раді бачити позитивний вплив цих нових рішень у наступні місяці та роки».