Шиття без потайного стібка, двокомпонентний сідельний стібок (використовуються дві нитки в чергуванні стібків через одну лінію отворів, зроблених швейними голками), зварювання нитки та формування петлі нитки за допомогою повітряного потоку – це лише деякі з основних моментів, які гарантують, що Ventura MC 200 виробляє першокласні книжкові блоки за дуже низькою ціною.

Машина працює як з одиничними, так і з масовими замовленням, у діапазоні форматів від 120 до 510 мм.

Завдяки технології управління рухом (MC) машина має найвищий ступінь автоматизації на ринку, що робить роботу легкою та швидкою. Наприклад, можна швидко та зручно вводити виробничі дані на сенсорному екрані Commander. Завдяки Smart Tension натяг нитки можна легко регулювати «на льоту» одним натисканням кнопки для досягнення найкращого результату зшивання.

Концепція приводу також підтримує стале виробництво. Це пов’язано з тим, що всі ведучі мости мають загальну систему накопичення ланцюга постійного струму, а це означає, що енергія, що виробляється під час гальмування однієї осі, може бути використана для прискорення іншої осі – без отримання додаткової енергії з мережі.

Завдяки цій технології вдалося зменшити споживання енергії до 42% порівняно зі старими машинами.

При виробництві твердої обкладинки виникає проблема утворення корінця книжкових блоків, зшитих ниткою, спричинена складанням.

Це може не лише призвести до проблем у подальших процесах, але й негативно вплинути на якість продукту – ключовими проблемами тут є проникнення клею в книжковий блок та нерівномірне нанесення клею. Завдяки вбудованому пресу VFN 700, який працює зі швидкістю до 35 цикл./год., Muller Martini усуває проблему наростання хребта книжкових блоків.

У VFN 700 кожен книжковий блок притискається в області хребта, що призводить до значного зменшення наростання хребта. Це забезпечує дуже добру форму книжкового блоку для всіх поширених типів паперу з різними властивостями. Зусилля притискання створюється за допомогою пневматичного циліндра, заснованого на принципі перекидного важеля, в результаті чого зусилля притискання досягає 60 кН.

Підпружинені губки попереднього натягу утримують книжковий блок на місці та запобігають деформації корінця.

VFN 700 розроблений для всіх звичайних застосувань ниткового шиття та доступний у трьох версіях:

  • для поточного виробництва з системою Ventura Connect;
  • для вбудованого виробництва з Ventura MC 160/200, включаючи укладач і транспортування стрічкою;
  • як окрема машина.