Наразі текстильне фарбування та оздоблення є другим за величиною джерелом забруднення промислових стічних вод у світі. Цифровий процес фарбування Endeavour від компанії Alchemie знижує вуглецевий слід від фарбування на 85%, усуваючи 95% стічних вод та зменшуючи кількість хімікатів на 30%.

Система Discovery оснащена безконтактними форсунками Jetronica та забезпечує виробництво, генеруючи рецепти барвників та швидко підбираючи потрібні кольори без традиційних лабораторних процесів. Завдяки точному 10-мікронному контролю 20 000 000 крапель на зразку тканини розміром A5, Discovery забезпечує неперевершену точність.

Інноваційна лабораторна система Discovery дає змогу створити бібліотеку колірних рецептів, забезпечуючи швидку та безпечну розробку, а дизайнери отримують унікальні можливості для створення нових ефектів.

Алан Хадд, генеральний директор та засновник Alchemie Technology, каже: «Лабораторна система Discovery є значним кроком уперед у нашій місії з перетворення текстильної промисловості, надаючи клієнтам високий рівень впевненості у переході на екологічно чистий процес фарбування. Вона не лише допомагає отримати практичне уявлення про нашу технологію цифрового фарбування Endeavour, а й забезпечує безпрецедентну ефективність дослідницького процесу, заощаджуючи час та ресурси».

Одночасно із запуском Discovery компанія Alchemie Technology представила клуб Pioneer Club для перших послідовників технології. Використовуючи перші 25 систем Discovery, члени Pioneer Club отримають практичний досвід експлуатації інноваційної технології цифрового фарбування Alchemie та отримають запрошення на глобальний запуск виробництва Endeavour.