Така можливість відкриває широкі перспективи для виробників чорнил, таких як Marabu. «Технологія надвисокої в’язкості Xaar — це справжній «геймчейнджер» у промисловому струменевому друці, оскільки ми переходимо від аналогового до цифрового друку, — каже Тобіас Ланг з Marabu. — Наприклад, ми можемо створити нові чорнила, що забезпечують струменевий друк з точними контурами, це дає змогу нашарувати міцні, стійкі тактильні ефекти. В епоху низьков’язких чорнил задоволення високих вимог до якості зображення потребувало складніших процесів. Їх спрощують високов’язкі чорнила, створюючи ширше технологічне вікно за більш високих швидкостей виробництва».

У цьому можна переконатися на прикладі співпраці між виробником машин для декоративного друку Koenig & Bauer Kammann, Marabu та Xaar. Завдяки поєднанню друкувальних голівок Xaar, чорнил надвисокої в’язкості Marabu та інноваційних технологій цифрового друку Kammann стало можливим створення ефектів тиснення на скляних пляшках та іншому пакованні з висотою шару до 3 мм, без шкоди для тонких деталей тиснення та різких країв контурів.

Нові чорнила створюють потенціал для розвитку струменевого друку.

«Покращуючи якість друку на більш високих швидкостях за менших витрат чорнил та енергії, можливість струменевого друку ширшим спектром рідин з високою в’язкістю та високим вмістом пігменту стимулює зміни на багатьох рівнях, — каже директор з досліджень та розробок групи компаній Xaar Карл Форбс. — Співпраця між нашими підприємствами для впровадження інновацій у декоративний друк є яскравим прикладом того, що може зробити технологія Ultra High Viscosity. Я не маю сумнівів, що цей проєкт є лише початком, і поєднання нових хімічних складів фарб, ноу-хау в галузі обладнання та наших друкувальних голівок забезпечить фундаментальні зміни в багатьох галузях впродовж наступних кількох років».