Відповідно до постанови, підприємці, які випускають на ринок Польщі певні одноразові полімерні вироби, на які поширюється ROP (розширена відповідальність виробника), стягуватимуть плату за покриття витрат на поводження з відходами, що утворюються в результаті використання одноразових полімерних виробів. 

У випадку з одноразовими полімерними пляшками об’ємом до 3 л плата становитиме 1 злотий за 1 кг; за полімерне паковання – 2,7 злотих за 1 кг; алюмінієву тару – 1,4 злотих за 1 кг; тару із чорного металу – 80 гр. за 1 кг; паперове та картонне паковання – 70 гр. за 1 кг; скляну тару – 30 гр. за 1 кг; дерев’яну тару – 30 гр. за 1 кг; багатоматеріальне паковання – 1,7 злотих за 1 кг; тару для небезпечних речовин – 2 злотих за 1 кг;

інші пакети – 1 зл.

Із січня в Польщі також запроваджено постанову щодо ставок плати за одноразову полімерну продукцію як паковання, яка регулює розмір плати за одноразове паковання, що видається покупцям і містить напої або продукти харчування. Відповідно до положень Закону, суб’єкт підприємницької діяльності, який реалізує напої та продукти харчування в одноразовому полімерному пакованні, зобов’язаний стягувати плату з кінцевого споживача. У випадку з пляшками для напоїв (включаючи кришки та пробки) плата становитиме 20 центів за пляшку. У випадку контейнерів для їжі для безпосереднього споживання (на місці або на винос) плата становитиме 25 центів за одиницю.