Пристрій із рулоном шириною 1,6 м у струменевий спосіб наносить клей на водній основі на ділянку, наякій дедалі розташовуваметься декоративне зображення. Потім друкувальна голівка проходить над носієм, розсіюючи гліттер. Надлишки видаляються за допомогою вакуумної очищувальної голівки й повертаються в резервуар для гліттерного порошку. Сушиться зображення, проходячи над нагрітим до 90° С столом.

Генеральний директор DG Dimense д-р Олексій Етін повідомив, що наразі пристрій використовує стандартні гліттерні блискітки, але також можна використовувати біорозкладні екологічні блискітки.

«Ми маємо намір розсіювати різноманітні декоративні частинки (скляні та пластикові) – будь-які частинки, які ви не можете надрукувати», – пояснив він.

Dimensor SG дає змогу виготовляти декоративні банери, маркетингові матеріали та художні роботи. Dimensor SG працює зі швидкістю 16 м²/год. Етін сказав, що виставлений пристрій – перша виробнича машина фірми – буде інстальована в клієнта в США після виставки (це буде перша інсталяція у світі).

«Ми переводимо процеси з класичної індустрії настінних покриттів у цифрову», – додав Олексій Етін.