Основною метою інноваційної розробки стала повна заміна пластикових пакетів, які використовуються під час доставки та транспортування подібної харчової продукції. Основою рішення став бар’єрний папір UPM Asendo, що використовується як внутрішній лайнер для пакувального гофрокартону. Сформований ним шар гарантує захист продукту від зовнішніх впливів, зберігає його у свіжому стані, стійкий до жирів та вологи.

Як розповів Кірсі Латела, менеджер з продукції UPM Speciality Papers, «партнерство з Lantmӓnnen Unibake і Adara Pakkaus дало змогу об’єднати напрацювання у сфері харчового паковання і створити нове переробне і компостоване пакувальне рішення для замороженої випічки. Фахівці Lantmӓnnen Unibake та ще однієї незалежної компанії з харчової індустрії провели потрібне тестування нового паковання, оцінили збереження смакових властивостей продукту після його перебування.

«Ми раді чудовому результату, що дав змогу створити екологічне харчове гофропаковання, яке надалі може бути використане для аналогічних завдань при зберіганні харчових продуктів інших категорій», підкреслив Мікко Ярвінен, виробничий директор компанії Adara Pakkaus.