Виходячи із спільної партнерської заяви компаній, разом вони зробили «важливий крок до прямого друку на паперових матеріалах та можливості вторинної переробки отриманого гнучкого паковання».

Виробник цифрових друкарських машин Xeikon, що входить до складу Flint Group, націлився на ринок гнучкого паковання з паперу, випустивши новітню розробку – тонер Titon. Попит на гнучке паковання з паперу останнім часом інтенсивно зростає через підвищення зацікавлення екологічними технологіями — матеріалами, придатними для вторинної переробки, що не містять пластика.

Такі чорнила мають не лише забезпечувати добрий результат друку, але і бути стійкими до високих температур, наприклад, при термозварюванні, а також не мати запаху та смаку, щоб бути безпечними для харчових продуктів. За словами Xeikon, нова формула тонера Titon поєднує в собі «найкращі властивості тонерів та УФ-чорнила».

Переваги рішення – харчова безпека та нейтральність запаху сухого тонера, особлива стійкість УФ-чорнил для струменевого друку до хімічних речовин та механічного стирання. Тонер може витримувати температуру до 220-260° C. Завдяки спеціальному складу тонером Titon можна друкувати безпосередньо на пакувальних матеріалах на паперовій основі без потреби додаткового лакування або ламінування для захисту друку.