Digital Expert 340 замінить струменеву машину Mouvent LB702, яку Bobst представила у 2017 році.

Digital Expert 340 у стандартній комплектації друкує в режимі CMYK плюс білий колір з роздільною здатністю 1200 dpi. Непрозорість плашки, видрукуваної білими чорнилами, досягає, за словами компанії, 70%. У новій машині використовується кластер друкувальних головок, який раніше було розроблено Mouvent. Тепер це інтегрована частина групи Bobst, а не окремий підрозділ, який займається розробкою.

Digital Expert 340 друкує зі швидкістю 65 м/хв. Швидкість може бути збільшена до 100 м/хв. після придбання ліцензії на зняття програмного обмеження. Також можна додати флексографічну секцію перед цифровою друкарською секцією та два додаткові канали подачі чорнила для помаранчевого та фіолетового кольорів.

Комерційний запуск Digital Expert 340 заплановано на 1 кв. 2024 р. у клієнта у Франції. Модель Digital Expert в цілому така ж машина як Digital Master, за винятком того, що в останньої корпус більшого розміру, що дає змогу розмістити більше додаткових модулів, і гібридна модель Digital Master доступна з шириною друку 510 мм. Білі чорнила забезпечують непрозорість 70% при друці на швидкості 100 м/хв, і 80% — при 80 м/хв.

На початку наступного року Bobst обіцяє представити новий набір УФ-чорнил без фотоініціаторів. Bobst також працює над машиною для друку етикеток із чорнилами на водній основі.