Inca Digital продемонструвала її в роботі керівництву компанії на виробництві у Кембриджі. Компанія збирається розпочати офіційне бета-тестування на початку наступного року та передбачає, що комерційне впровадження відбудеться в 2024 році. «Ми продовжуємо розробляти однопрохідний пакувальний принтер SpeedSet 1060, — повідомив генеральний директор Agfa-Gevaert Паскаль Жюері. — Ця цифрова друкарська машина з чорнилами на водній основі, яка стане найшвидшим принтером у своїй категорії з продуктивністю 11 000 листів B1 за годину, з’явиться на ринку, як і планувалося, в 2024 р., а пізніше в цьому році буде представлена замовником».

Проєкт SpeedSet стартував в Agfa після придбання Inca Digital у Screen. Inca Digital також продовжує виробляти на своєму майданчику в Кембриджі планшетні принтери Onset і співпрацювати з BHS, для якої Inca розробила механізм струменевого друку з рулона на рулон для гофромашини BHS JetLiner.

SpeedSet 1060 — це листова друкарська машина з шириною листа 1060 мм. За подавальним пристроєм розташовані пристрій вирівнювання, блоки грунтовки, друку, захисного лакування, ІЧ-сушарка, потім — сушарка гарячим повітрям і укладальник.

Передбачено контроль листів скануванням камерами в процесі друку та за допомогою контрольної шкали по краях кожного листа. Перед укладальником перебуває блок відбраковки, який відбрасує дефектні листи, не дає їм потрапити в тиражний стос.

SpeedSet 1060 призначений для друку на картоні, мікрогофрокартоні, крейдованому та офсетному папері завт. від 0,2 до 2 мм. Пристрій з друкувальними голівками Fujifilm Dimatix Samba може друкувати на картоні зі швидкістю до 100-120 п.м./хв. з роздільною здатністю 1200×1200 dpi. Друк на мікрогофрокартоні можливий зі швидкістю до 150 м/хв. за роздільної здатності 800×1200 dpi. Відстань між соплами і поверхнею носія становить 1,5 мм.

Повідомляється, що SpeedSet 1060 конкуруватиме з офсетом на накладах до 9000 листів. Чорнила Agfa на водній основі безпечні для паковання харчових продуктів. Перша версія SpeedSet буде чотириколірною, але в конструкції передбачено місце для блоків семи кольорів, і є ще три блоки для нанесення ґрунтовки та лаку.

У подальших планах Agfa — розвиток родини спеціалізованих рішень для виробництва картонного паковання, друку по гофрокартону тощо.