Нове екологічне пакувальне рішення на 99% складається із матеріалів на основі целюлози, що спрощує його переробку. Вкладиші з гофрокартону, порівняно із звичайними пластиковими, зменшують розмір паковання на 15-20%.

Команда розробників Ericsson продемонструвала, що можна відмовитися від пластику в пакованні складного та важкого телекомунікаційного обладнання, зберігши при цьому потрібний захист продукту. Загальний вміст пластику в пакованні знижено з 20% до 1%.

Єдина пластикова частина — зовнішня стрічка для задруковування.

Створення гофрокартонної тари для важких електронних продуктів (у даному випадку вагою 24-36 кг) потребувало інноваційного підходу. Разом із двома постачальниками, Nefab та DS Smith, Ericsson розробила дві конструкції з використанням нових матеріалів. Вони зберігають високий рівень стабільності характеристик, потрібний для захисту продукту під час транспортування. Після успішних випробувань з Swisscom та Deutsche Telekom фахівці Ericsson сподіваються, що вже найближчим часом нове пакувальне рішення використовуватиметься великою кількістю клієнтів.