Заснована у 1896 р. Timsons Group перебувала в авангарді проєктування та виробництва друкарських машин з 1950-х років. Її машини встановлюють золотий стандарт для сучасних книжкових ринків. CPI є провідним постачальником послуг друку в галузі офсетного та цифрового друку. Компанії об’єднали зусилля у 2021 р., після банкрутства Timsons у 2015 р., під час тривалого спаду видання книг.

TimsonsCPI має добрі можливості реагувати на відновлення галузі друку книжок і обслуговувати книжкові друкарні, де все ще працює 250 машин Timsons.

За даними Booksrated.com, у 2022 р. у Сполучених Штатах було продано понад 788,7 млн примірників друкованих книг, що на понад 100 млн перевищує допандемічний період – це другий за величиною показник продажів друкованих книг у 21 столітті.

Першим проєктом спільного підприємства TimsonsCPI є модернізація та реконструкція одноблокової машини Royal T48. Другий проєкт, з канадською компанією Friesens, полягає у виготовленні та встановленні абсолютно нової машини, яку планується інсталювати в 2024 році.

Це буде перша нова машина Timsons, виготовлена за більш ніж 10 років.

Friesens є провідним канадським виробником книг, щорічників і паковання. Її машина стане абсолютно новою версією Timson T48A: буде оснащена новою операційною системою та новими функціями та покращеннями продуктивності, включаючи систему очищення гуми Impact Fusion від Baldwin, сушарку AMS Spectral LED UV та систему розпилення зволоження.

«Завдяки технології Baldwin ми можемо значно покращити конструкцію, безпеку та продуктивність, — зазначає Метью Болдуін, директор TimsonsCPI. — Оскільки бізнес із фізичними книгами повернувся до зростання, видавці шукатимуть машини, які можуть забезпечити швидкість, якість і цінність; для того, щоб залишатися конкурентоспроможними, будуть потрібні модернізації та нові інвестиції».

Компоненти від Baldwin включають:

Impact Fusion CW™ — повністю автоматизована система очищення гумових полотнищ. Можливість охолодження та нагрівання з широким вибором витратних матеріалів забезпечує гнучкість застосування. Коротші цикли очищення системи забезпечують збільшення часу виробництва та зменшення відходів. Сучасна конструкція мийної планки, яка включає в себе всі життєво важливі компоненти пристрою, забезпечує легкий монтаж, просте використання, точний розподіл спрею та мінімальні відходи.

LEDUV X0+. Маючи майже 20 років досвіду у розробці світлодіодних УФ-систем і найбільшу базу встановлення широкоформатних високопотужних світлодіодних УФ-систем у всьому світі, Baldwin постачатиме найновішу світлодіодну УФ-систему для цього застосування.

Система XO+ із 100% водяним охолодженням використовує запатентовану технологію та оптику для забезпечення рівномірного УФ-променя, що гарантує 100% затвердіння за будь-якої швидкості. Система XO+ включає можливість вимикати світлодіодні матриці там, де немає підкладки або фарби, щоб запропонувати покращене енергозбереження в компактному корпусі.

Система зволоження World 3 EvenSpray World3 має оптимізовані форсунки та конструкцію клапана з високочастотними циклами розпилення, що забезпечує точні об’єми води та рівномірне зволоження в пластинчастому циліндрі. Крім того, короткий час реакції означає швидке досягнення потрібного рівня зволоження, що призводить до зменшення відходів під час запуску. Оптимізовані форсунки підвищують потрібний рівень вологості навіть за низьких швидкостей полотнища.

Система управління стрічкою Ribbon Control від MultiCam забезпечує точність у повному спектрі завдань із управління стрічкою, включаючи все, від обрізання, друку до вирізання, друку до фальцювання та найскладніших завдань.

«Це хвилюючий час для книговидавництва та всієї індустрії, — сказав Лі Сіммондс, директор з продажу Baldwin у Великобританії та країнах Скандинавії. — Оскільки TimsonsCPI очолює це відродження, ми раді співпрацювати з ними та допомогти їм принести додаткову цінність своїм клієнтам-видавцям».