ПЗ GSE Ink Manager надає спеціальні програми для автоматизації, спрощення та прискорення кожного кроку, пов’язаного з подачею чорнил (фарб), у робочому процесі друку – зменшуючи втручання людини, ризик помилок і споживання чорнил, забезпечуючи при цьому краще планування. ПЗ спеціально розроблено для відстеження та управління подачею чорнил через складніший «круговий» робочий процес при відтворенні плашкових кольорів, включаючи повторне використання залишків чорнил у нових роботах.

ПЗ GSE Ink Manager доступне для процесів закупівлі, контролю запасів, відстеження партій чорнил, створення кольорів і звітів про управління тощо. GSE бездоганно інтегрується з існуючим програмним забезпеченням ERP і хмарним програмним забезпеченням, тому даними, пов’язаними з чорнилами/фарбами (рецептури, витрати на роботу та рівень запасів), можна легко й миттєво обмінюватися з іншими системами MIS – без повторного введення інформації вручну.

Системи розподілу GSE Colorsat змішують точні плашкові кольори на вимогу, одночасно усуваючи відходи, помилки та затримки в підготовці кольорів, потенційно зменшуючи споживання чорнил до 30%. Диспенсери Colorsat можна адаптувати до обсягу та потреб застосування, зокрема для друку етикеток, гнучкого паковання, на картоні та гофрокартоні.

Вони доступні для УФ-, LED-УФ-чорнил, чорнил із низькою міграцією, чорнил на водній основі та сольвентних чорнил, а також для процесів флексографії, глибокого та трафаретного друку.

На Labelexpo буде представлено напівавтоматичний дозатор для окремих інгредієнтів GSE Colorsat. Він забезпечує швидке, точне та чисте дозування кольорів, лаків або покриттів, призначених для друку, без змішування: інгредієнти вміщуються у спеціальне відро ємністю 2–20 кг, а потім подаються безпосередньо до принтера.

«Економічний однокомпонентний дозатор розроблений для зменшення витрат на використання чорнил (фарб) при друці середніх і великих накладів спеціальними кольорами і розширеною колірною гамою з комплектами чорнил на водній основі та УФ-чорнилами», — коментує Мартен Хуммелен, директор з маркетингу та співавтор-власник GSE.

Дозатор може додатково включати комп’ютеризовані ваги та програмні модулі GSE Ink Manager для відстеження партії чорнил, контролю витрат і управління замовленнями. Його можна встановити поблизу друкарської машини та легко інтегрувати в мережу з існуючими системами дозування, оснащеними ПЗ GSE Ink Manager. У цьому випадку робочий процес можна додатково оптимізувати, використовуючи нову систему також як станцію для зважування чорнил, що повертаються.

На Labelexpo на стенді буде представлений диспенсер для одного інгредієнта з п’ятьма компонентами – блакитним, пурпуровим, жовтим, чорним і прозоро-білим.

Маартен Хуммелен коментує: «Етикеткові та пакувальні друкарні мають серйозно дивитися на автоматизацію процесів, де це можливо. Автоматизація — це ключ до зниження витрат і спосіб пом’якшити дефіцит навичок, з яким стикається поліграфічна галузь. Завдяки автоматизованому розподілу чорнил та програмним рішенням GSE, інтегрованим до робочого процесу, конвертери мають додаткову можливість забезпечити незмінну якість кольору та відповідність вимогам безпеки, стабільним, ефективним та оперативним способом».