Оголошення було зроблено на щорічних загальних зборах асоціацій (AGM) 16 червня 2023 року. Злиття створить більш ефективну групу, яка матиме потужніший голос у картонній галузі. Група включатиме кілька нових робочих потоків, кожен з яких буде присвячений стимулюванню синергії, покращенню представництва асоціацій і підтримці, яку він пропонує організаціям-членам.

На додаток до оголошення про злиття, Pro Carton оголосила про нових членів правління, які негайно займуть свої посади:

Андреас Бірмозер, Stora Enso
Андреас Бо, Holmen Iggesund
Нік Доулінг, WestRock
Нік Фокс, Metsä
Томас Кратохвілл, MM Board & Paper
Кемаль Озкірім, Kartonsan
Жан-Франсуа Рош, Graphic Packaging International

Обома асоціаціями (до остаточного злиття) керуватиме та сама команда членів правління.

Мікеле Б’янкі, генеральний директор RDM Group, продовжить працювати на посаді президента Pro Carton. Ніл Фокс з Metsä стане віце-президентом. Горст Біттерманн продовжуватиме управляти трансформацією та злиттям двох асоціацій у ролі генерального директора. Вінфрід Мюлінг виконує обов’язки директора з маркетингу та комунікацій.

Мікеле Б’янкі, президент Pro Carton: «Це злиття створить міцнішу асоціацію, яка забезпечить готовність Pro Carton до майбутнього європейської промисловості картону. Завдяки співробітництву між галузями та тіснішій співпраці з ECMA наша профспілка надасть підтримку, потрібну для сталого зростання нашої галузі».