«Раді представити перше ультрасучасне підприємство Smurfit Kappa з виробництва паковання у Північній Африці, — каже генеральний директор SKG Тоні Смерфіт. —Географічне положення Марокко посилює європейський бізнес компанії та зміцнює її позиції на ринку».

Дахи заводу покриті майже 1,5 тис. сонячних панелей. З урахуванням місцевого клімату, це дасть змогу підприємству економити 55% на електроенергії, скорочуючи викиди CO₂ на 900 тонн на рік. Також завод оснащений сучасною системою очищення води, що знижує споживання на 50%.

«Завод вироблятиме паковання для підприємств промисловості, сільського господарства, автомобілебудування, фармацевтики, кераміки та обслуговуватиме місцевих клієнтів та транснаціональні корпорації, що базуються в Марокко, — каже генеральний директор Smurfit Kappa Europe Саверіо Майєр. — Не маю сумніву, що він відіграватиме важливу стратегічну роль на ринку, де попит на гофропаковання перевищує пропозицію».

Клієнти Smurfit Kappa виграватимуть від повністю інтегрованої бізнес-моделі компанії замкненого циклу, оскільки зможуть розраховувати на стабільне постачання якісного екологічно чистого паковання з високою доданою вартістю.

«Інвестиції в Марокко — відображення підходу компанії думай глобально, дій локально (think global, act local)», — каже керівник Smurfit Kappa в Іспанії, Португалії та Марокко Ігнасіо Севільяно.

До складу нового підприємства входить Центр інновацій SKG (Smurfit Kappa Experience Center), уже 30-й за рахунком у компанії, який зміцнюватиме співпрацю з клієнтами та пропонуватиме нові ідеї.

За прогнозами Організації економічного співробітництва та розвитку, темпи зростання економіки Марокко становитимуть 3,5% у 2023 р. та 3,7% у 2024 р. Географічне положення країни дає змогу SKG обслуговувати не лише місцевий ринок, а й інші регіони Африки.