«Завдяки нашому новаторському духу та інноваційній могутності за останні 100 років ми стали найбільшим у світі виробником клеїв, герметиків та функціональних покриттів, створюючи цінність для більш ніж 100 000 промислових замовників, а також мільйонів споживачів», – каже Марк Дорн, виконавчий віце-президент Henkel Adhesive Technologies.

Історія успіху Henkel Adhesive Technologies розпочалася сто років тому. Після закінчення Першої світової війни окупація Рейна та Рура загрожувала дефіцитом клеїв на домашній базі компанії в Дюссельдорфі, які були потрібні для герметизації паковання миючих засобів.

У 1922 р. Henkel почала розробляти та виробляти папір, картон та пакувальні клеї для власного використання. З будівництвом та запуском власної фабрики з виробництва клеїв 26 червня 1923 р. компанія також почала продавати клейову продукцію сусіднім компаніям. Першими продуктами були малярський клей Mala та шпалерний клей Tapa, обидва на основі картопляного борошна.

До винаходів Henkel належить перша клейова паличка Pritt (1969), яка була натхнена механізмом скручування губної помади. У промисловому секторі клейові рішення від Henkel перетворили виробничі процеси та дизайн виробів у автомобілебудуванні, електроніці, пакуванні та багатьох інших галузях. Технології забезпечують індивідуальні функціональні можливості, які включають міцне зчеплення, герметизацію, нанесення покриттів, теплопровідність та електрику, можливість вторинної переробки та багато іншого.

Після придбання корпорації Loctite у 1997 р. Adhesive Technologies успішно інтегрувала свої можливості, щоб вивести бізнес на новий рівень. Сьогодні Loctite є найбільшим у світі брендом клеїв. За останні 100 років компанія Henkel багато в чому продемонструвала різноманітні експлуатаційні можливості своїх рішень. Наприклад, 1987 р. продукція Ceresit була використана при реконструкції Великої Китайської стіни. А у 2015 р. компанія Henkel розробила спеціальний клей для реставрації знаменитої посмертної маски Тутанхамона.

«Ми в Henkel Adhesive Technologies дуже пишаємось нашою 100-річною історією. Погляд на останні сто років переконливо демонструє безперервний розвиток наших технологічних ноу-хау та досвіду роботи на ринку. Маючи за плечима багату історію інновацій та видатних досягнень, ми з нетерпінням очікуємо на майбутнє, в якому адгезивні технології продовжать творити історію та створювати рішення завтрашнього дня», — робить висновок Марк Дорн.

Основним напрямком інноваційної діяльності Adhesive Technologies є розробка стійких рішень. Бізнес-підрозділ постійно працює над продуктами, які забезпечують ресурсоефективність при виробництві та використанні впродовж усього життєвого циклу та засновані на відновлюваній або переробленій сировині. Крім того, Henkel пропонує зростаючий асортимент товарів для вторинної переробки, наприклад паковання або товарів народного споживання, а також для ремонту повсякденних товарів.

Щоб вивести свої інноваційні можливості на новий рівень, Adhesive Technologies відкрила у 2022 році свій центр натхнення у Дюссельдорфі. У цьому сучасному інноваційному центрі з більш ніж 30 лабораторіями понад 650 експертів Henkel працюють над високоефективними та екологічними рішеннями в галузі клеїв, герметиків та функціональних покриттів.

У 2023 р. Henkel відкриє ще один глобальний інноваційний центр у Шанхаї.