Новий Bolt XS працює зі швидкістю до 100 м/хв. (на 10 м/хв. швидше за попередню модель), і компанія стверджує, що на цій швидкості друкарська машина може конкурувати з аналоговими ротаційними машинами. Принтер працює з тканими та трикотажними тканинами шириною до 1950 мм з макс. шириною друку 1840 мм.

Раніше у машинах Bolt використовувалися друкувальні голівки Dimatix, але для нової моделі EFI переключилася на нового постачальника п’єзоголівок.

Нові друкувальні голівки дали змогу EFI розробити дуже компактну друкарську камеру з друкарськими балками, що витягуються й мають полегшити операторам доступ до друкувальних голівок. Крім того, голівки оснащені автоматичною системою калібрування, яка дає змогу операторам замінювати головки, не витрачаючи час на налаштування нової голівки, щоб вона відповідала іншим на цій друкованій штанзі.

У стандартній конфігурації друкарська машина друкує чотирма кольорами. На кожен колір припадає 28 друкувальних голівок. Нова голівка виробляє краплі різного розміру, від 5 до 30 пл, з роздільною здатністю до 600x4800 dpi. Реалізовано повну рециркуляцію через друкувальну голівку і нову безконтактну систему протирання, а також компенсацію відсутніх сопел.

Bolt XS постачається з Fiery RIP, а також із можливістю використання ПЗ для текстильного дизайну InEdit. Наразі Bolt XS існує як прототип машини на базі платформи Reggiani. Компанія сподівається відправити перший пристрій на бета-тестування до кінця цього року.

Також EFI розробила лінійку багатопрохідних принтерів EcoTerra, де застосовуються пігментні чорнила EcoTerra: одна з нових моделей була продемонстрована на виставці. Чорнила EcoTerra доступні в наборі із семи кольорів (CMYK плюс червоний, зелений та синій).

Чорнила EcoTerra не потребують попередньої обробки тканини. Більшість виробників використовують попереднє розпилення сполучної речовини перед нанесенням чорнила, щоб гарантувати, що пігмент залишиться там, де має, і обмежити потенційне розтікання.

EFI застосувала інший підхід до сполучного, що міститься в самих чорнилах. Процес включає друк зображення, передачу підкладки до сушильного пристрою, де тканина нагрівається і обробляється хімією, після чого відбуваються остаточна полімеризація і закріплення при температурі від 160-180° C.

У принтерах EcoTerra використовуються друкувальні голівки Kyocera. Асортимент включає шість принтерів, розділених на чотири моделі, у т.ч. Gold 8 та Gold 16 шириною 1,8 м, а також Platinum шириною 1,8 та 3,4 м з 16 голівками та Titan шириною 1,8 м та 3,4 м із 32 друкувальними голівками.

EFI також продемонструвала на стенді принтер Reggiani Hyper шириною 3,4 м, про який вперше було оголошено ще 2021 року. Hyper має 72 друкувальні голівки Kyocera, що друкують з роздільною здатністю 600 dpi. Він доступний у кількох варіантах ширини, вкл. 1,8 м та 2,4 м. Старша модель шириною 3,4 м може працювати з двома рулонами паралельно, друкуючи на кожному різні завдання.