«Ринок споживчих картонів зростає і розвивається, наша компанія має великий досвід у цьому сегменті, й ми чітко знаємо, чого хочуть клієнти, — каже старший віце-президент підрозділу коробкового картону Stora Enso Андреас Бірмозер. — Цей матеріал добре змінює пластик. Будуючи ще один завод в Оулу, ми спираємося на розвинену логістику та налагоджений ланцюжок постачань у цьому регіоні, завдяки чому можемо бути впевнені, що зможемо ефективно обслуговувати клієнтів у всіх географічних напрямках».

Закладання фундаменту для нової КРМ 30 травня 2023 р.

За оцінками компанії, до 2030 р. попит на споживчі картони на світовому ринку становитиме 11 млн. тонн на рік. Сьогодні Stora Enso вже переводить на виробництво коробкового картону стару ПРМ в Оулу, що випускала друкарський папір з 1990 року.

Закриття ПРМ на фабриці Stora Enso Anjala призведе до звільнення 50 працівників.

«Кількість скороченого персоналу значно менша, ніж очікувалося», — каже виконавчий віце-президент підрозділу пакувальних матеріалів Ханну Касурінен.

Наразі на двох ПРМ в Anjala, що виробляють близько 435 тис. тонн книжкового та журнального паперу, зайнято близько 300 осіб.

На майданчику в Аньяланкоскі компанія продовжить виробляти папір і картон, папероробна машина, що залишилася, випускатиме різні сорти книжкового паперу. Фабрика Anjala — частина інтегрованого майданчика Stora Enso у м. Аньяланкоскі (Anjalankoski), де також розташований картонний завод Ingerois.