Нове паковання буде введене в обіг у 500 магазинах Tesco у Великій Британії. На цей крок продуктового гіганта спонукали конкуренти з Nestle, які використовують паперове паковання для Smarties з січня 2021 р. та деяких солодощів Quality Street з грудня 2022 року.

У Mars кажуть, що знайти відповідне паперове паковання з «достатнім рівнем бар’єрних властивостей для захисту шоколаду» було вкрай непростим  завданням. Нинішнє пластикове паковання Mars не підлягає переробці, як і багато інших паковань, включаючи пакети для чіпсів та більшість обгорток для шоколадних батончиків.

Це призводить до того, що вони нагромаджуються на звалищах та забруднюють воду. RSPCA стверджує, що проблема одноразових пластикових відходів полягає в тому, що вони не розкладаються, а лише розпадаються на всі дрібніші частини, що впливає на довкілля та дику природу на багато років уперед. Компанія Mars Incorporated заявила, що завдяки цій зміні «200 мільйонів батончиків на рік у Великій Британії, Ірландії та Канаді стануть вуглецево-нейтральними».