Компанія планує об’єднати поточні операції Saica Pack El Prat і Saica Pack Barcelona в новому місці, промисловій зоні Can Margarit в муніципалітеті Барселони, де вона вже керує складом готової продукції. Початок робіт очікується цього літа, а встановлення перших машин — до кінця 2024 року.

Новий завод дасть змогу Saica задовольнити мінливі потреби ринку, а також подолати обмеження простору та віку поточних потужностей. Ця інвестиція також є важливим посиленням Saica Group для її присутності та довгострокових зобов’язань на головному національному ринку паковання та каталонських клієнтів.

Компанія придбала землю у 2010 р. та брала активну участь у просуванні та розвитку маєтку.

Мігель Аревало, керуючий директор Saica Pack El Prat: «Було нелегко створити ділянку таких розмірів на такій відстані від Барселони. Це результат ретельного довгострокового планування, щоб бути ближче до наших клієнтів і основних комунікаційних вузлів».

Він додає: «Це важливий день для Saica, тому що цей ринок важливий для нас. Нова фабрика матиме новітні технології, які поєднуватимуть флексо- та офсетний друк, і матиме помітні досягнення, результат оцифрування для обслуговування наших клієнтів. Завдяки розмірам і технології новий завод стане національним і європейським еталоном у секторі екологічного паковання».

Поточні потужності в Барселоні та Ель-Праті продовжуватимуть працювати до відкриття нового заводу, куди вони поступово перенесуть своє виробництво, забезпечуючи безперебійне обслуговування. Працівникам обох заводів (майже 300 осіб) надають можливість перевестись на новий майданчик.